Se relaxeaza din nou restrictiile in Bucuresti
Se relaxeaza din nou restrictiile in Bucuresti

Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Ce restricții ar trebui ridicate, citiți în articolul de mai jos.

Se relaxează din nou restricțiile în București. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori

Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Odată cu scăderea, potrivit legii, ar trebui să se mai ridice niște restricții.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a se lua măsurile necesare odată cu scăderea ratei de infectare în Capitală.

Se mai ridica din restrictiile din Capitala
Se mai ridica din restrictiile din Capitala

Pentru a se ridica din restricții, rata infectare de 1,49 trebuie să se mențină cel puțin 48 de ore

La fel ca la pragul de 3/1.000, vom aştepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendinţa descrescătoare. Dacă se păstrează, convocăm comitetul joi. Tot joi aşteptăm şi noua HG de prelungire a stării de alertă cu posibile noi scenarii”, a explicat Alin Stoica.

Potrivit legii, dacă incidenţa scăde sub 1.5 la mia de locuitori, ar trebui să se permită activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, însă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Ce restricții urmează să mai fie relaxate în București

Nu ca acum, când restaurantele și cafenelele sunt obligate să funcționeze la o capacitate maximă de 30%.

În plus, la scăderea ratei de infectare sub 1,5 la mia de locuitori, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte ar trebui să fie permise cu participarea publicului până la 50%.

În ce condiții se vor desfășura spectacolele, concertele în aer liber

De asemenea, organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune.

Locurile, la o rată mai mică de 1,5 la mia de locuitori, ar trebui să se afle poziționate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, de asemenea, cu obligativitatea purtării a măștilor de protecție.