CTP, de acord cu demersul lui Florin Citu în ceea ce priveste vaccinarea
CTP, de acord cu demersul lui Florin Citu în ceea ce priveste vaccinarea

CTP învață statul ce să facă pentru a vaccina mai mulți români. Îl sfătuiește pe Florin Cîțu cum să atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la sfârșitul acestei luni.

CTP, fără mască într-un spațiu public. Și-a dat-o jos în timpul emisiunii. Cum și-a motivat gestul

Ziaristul Cristian Tudor Popescu a spus ce ar trebui să facă Guvernul Cîțu pentru a se atinge pragul de 5 milioane de persoane vacccinate în această lună.

CTP, care s-a vaccinat și cu doza de rapel, și-a dat jos masca de protecție în timpul emisiunii, pentru a evidenția că imunizarea poate aduce și o anumită ușurare.

Florin Citu scoate guvernul in strada sa convinga romanii sa se vaccineze
Florin Citu scoate guvernul in strada sa convinga romanii sa se vaccineze

CTP s-a săturat și el de purtarea măștii

Umblu de  luni de zile cu masca în emisiune, o s-o scot pentru că asta este ideea, avem distanța regulamentară, suntem în legalitate și, în plus, am două doze de vaccin, deci pot să-mi scot masca și ăsta este un mesaj pentru toți cei care mai evită să se vaccineze. Când ai două doze de vaccin, simți o oarecare ușurare, sunt mai relaxat și pot să-mi scot masca.

Același lucru se va putea și pentru ei, nu numai masca, ci și multe alte lucruri vor fi permise pentru cei vaccinați. Asta nu înseamnă că nu o să pun masca după ce plec de aici. Respect în continuare regulile care sunt în momentul de față, respect distanța, masca, dezinfectarea și o să le respect, poate, și după ce nu o să mai fie ele cerute în mod legal”, a declarat CTP la Digi 24.

CTP vrea să le facă poftă românilor să se vaccineze 

De fapt, vaccinul poate reprezenta porția de libertate pe care ne-o dorim cu toții, a mai explicat CTP, probabil vrând să le facă poftă celor ce-l văd fără mască să se vaccineze.

Vaccinul înseamnă o porție de libertate, că tot strigau diverși antivacciniști, ieșiti în stadă cu haita, strigau că vrem libertate. Libertatea înseamnă să te vaccinezi pentru că, dacă te vaccinezi, iată că poți fi mai liber, încep să se relaxeze constrângerile în jurul tău. Nu știu dacă se vor atinge cele 5 milioane la 1 iunie dar și dacă ne apropiem, și, în ultimă instanță, indiferent de cât o să fie la 1 iunie, important este trendul, evoluția, și evoluția este foarte bună.

Cristian Tudor Popescu trebuia să fie vaccinat mai demult, dar s-a proptit în platforma de înscriere online

O surpriză pentru mine ce s-a întâmplat în maratonul vaccinării de până acum. Iată că exista această disponibilitate a oamenilor de a se vaccina și se propteau în platforma aia, cum m-am proptit și eu.  Acum că s-a înlesnit foarte mult, practic, în clipa de față, cine vrea să se vaccineze se vaccinează”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP vrea să vadă guvernul Cîțu în noroi

CTP a pomenit despre intenția premierului Florin Cîțu, de a scoate tot Guvernul în stradă, pentru a convinge românii să se vaccineze. Astfel, CTP îi dă dreptate primului ministru și spune că acest demers ar fi necesar în zonele rurale, acolo unde încă mai sunt probleme în ceea ce privește campania de vaccinare.

Problema principală o reprezintă zona rurală, în zona urbană oamenii vor să se plimbe, vor să meargă în străinătate în concediu și atunci au nevoie de vaccin. În zona rurală, oamenii sunt mult mai statici, nu pleacă în Grecia sau, dacă pleacă, pleacă în Vest ca să muncească, dar și acolo vaccinul îi poate ajuta. Acolo aș vedea concentrarea în clipa de față a Guvernului, pe zona rurală. Ar trebui să se ducă la noroi, la sat, să stea de vorbă cu oamenii de la sate, acolo e nevoie în clipa de față”, a mai spus CTP.