Restrictii relaxate in Bucuresti de vineri, 14 mai
Restrictii relaxate in Bucuresti de vineri, 14 mai

Restricțiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus se relaxează în bucurești, chiar de vineri, 14 mai! Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica, care a declarat că rata de infectare cu coronavirus a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Acesta a spus ce se întâmplă și cu școlile din București.

Restricții relaxate în București de vineri, 14 mai

Marți și miercuri a scăzut rata de incidență sub 1,5 la mie. Asta înseamnă că în sălile de spectacol o să poată funcționa de vineri cu capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa cu 50%.

Se pot deschide spectacole drive-in unde să fie într-o mașină trei persoane sau s-ar putea face spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori. Scolile rămân însă închise pentru unii elevi. Acestea se pot redeschide în totalitate doar atunci când rata de incidenă va scădea sub 1 la mie.

Restrictii relaxate in Bucuresti de vineri, 14 mai
Restrictii relaxate in Bucuresti de vineri, 14 mai

Circulația pe timp de noapte rămâne interzisă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat la finalul ședinței Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă București exact ce măsuri se aplică începând din această noapte de la ora 00.00, de când se relaxează restricțiile în Capitală.

  • restaurantele se vor deschide la o capacitate de 50 %, față de 30% cât este acum
  • se redeschid teatrele, cinematografele și sălilor de spectacol la 50 % din capacitate
  • redeschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%
  • reluarea spectacololor în aer liber cu până la 300 de spectatori
  • organizarea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie
  • se menţine carantina pe timp de noapte, între orele 22.00 – 5.00 şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

În ceea ce privește o posibilă revenire a tuturor elevilor la școală, fizic, prefectul Capitalei a amintit că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că acest scenariu este posibil când rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori.

”De la 1 la mie toţi copii pot să meargă fizic la şcoală. Acum suntem în scenariul în care doar preşcolarii, şcolarii din clasele primare şi terminale pot veni fizic la şcoală, restul trebuie să facă şcoala online”, a spus Stoica.