30% din politistii locali din Ploiesti nu pot face ture de noapte
30% din politistii locali din Ploiesti nu pot face ture de noapte

A dat boala în Poliția Locală din Ploiești. De ce afecțiune suferă 30% din personal, citiți în articolul de mai jos.

30% din polițiștii Locali din Ploiești nu au voie să facă ture de noapte. Medicul le-a interzis

Situație incredibilă la Ploiești. Ploieștiul se confruntă cu o situație mai mult decât bizară care a ieșit la iveală în urma mai multor acte de vandalism.

O treime dintre polițiști locali, care ar trebui să păzească orașul de aceste acte de vandalism, nu pot patrula pe timp de noapte pentru că suferă de tensiune. Cu toții au adeverințe medicale în acest sens.

Adiran Vaida, seful Politiei Locale din Ploiesti
Adiran Vaida, seful Politiei Locale din Ploiesti

Cum a descoperit primarul Ploieștiului situația bizară

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a descoperit recent cum aproape o treime din angajații Poliției Locale, respectiv 60, nu pot munci pe tura de noapte și nici nu pot face efort fizic prelungit întrucât li s-a dat recomandări medicale în acest sens.

Andrei Volosevici a reproșat Poliției Locale faptul că nu are patrule în oraș pe tura de noapte, după ce au fost constatate mai multe acte de vandalism chiar în centrul orașului care nici măcar nu au fost raportate Primăriei.

Andrei Volosevici a văzut cu ochii lui care este situația

Am ieşit noapte de noapte pe străzi să verific ce se înâmplă şi nu am dat de nicio patrulă a Poliţiei Locale. Am mers pe jos pe mijlocul bulevardului zeci de minute şi nimeni nu mi-a zis nimic.

Nu mi s-a părut normal şi am mers să aflu ce se întâmplă de nu sunt poliţiştii locali pe stradă. Aşa am aflat că dintre cei 220 de angajaţi ai Poliţiei Locale Ploieşti, aproximativ 60 dintre ei au recomandare medicală să nu facă serviciu de noapte”, a declarat, Andrei Volosevici, potrivit adevarul.ro.

Primarul a dispus controlul adeverințelor medicale

Acesta susține faptul că din cei 60 de poliţişti ”cărora le creşte tensiunea după ora 15.00”, zece fac parte din structurile de ordine publică iar unul lucrează în cadrul dispeceratului.

De asemenea, acesta a dispus verificare actelor medicale pe care le au polițiștii care nu pot lucra pe tura de noapte, astfel, urmează să se facă mai multe controale realizate de Casa de Asigurări de Sănătate Prahova şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Andrei Volosevici, primarul Ploiestiului
Andrei Volosevici, primarul Ploiestiului

Polițiștii vor fi dotați cu camere de tip body cam

În plus, polițiștii din Ploiești urmează să fie dotați cu camere de tip body cam, astfel încât suspiciunile că agenții își iau pauze prea lungi și că nu activează în zonele-cheie ale orașului să fie înlăturate.

Primarul orașului vrea să dea un suflu nou Poliției Locale scoțând la concurs posturile disponibile din Ploiești pentru a aduce tineri în sistem, care să poată lucra și pe tura de după-amiază și pe cea de noaptea.

Polițiștii s-au îmbolnăvit subit

Pe de altă parte, directorul Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, susține că are cunoștință de problemele instituției pe care o conduce, dar în același timp este de părere că situația nu a fost prezentată așa cum este ea de fapt.

O parte dintre poliţiştii locali au afecţiuni medicale motiv pentru care medicul specialist a recomandat evitarea executării serviciului în ture de noapte şi evitarea efortului fizic prelungit. Aceste afecţiuni medicale au apărut după ce au fost angajaţi, nu au apărut acum peste noapte. Toţi la care ne referim sunt apţi condiţionat. Dacă medicul specialist îi declara inapt, automat trebuia să înceteze relaţia de serviciu”, a declarat Adrian Vaida.

Poliția Locală Ploiești are și un angajat cu afecțiuni psihice. Acesta are interzis la pistol

De asemenea, în cadrul Poliției Locale Ploiești lucrează și un angajat care are recomandarea să nu poarte armă întrucât suferă de anumite afecțiuni psihice.

La noi nu este obligatorie înarmarea întregului personal, pentru că noi asigurăm înarmarea în funcţie de situaţia operativă. Şi eu îmi rezerv dreptul să nu înarmez, dacă există suspiciuni. De exemplu, poate s-a certat cu soţia şi există posibilitatea să apară o problemă”, a explicat șeful Poliției Locale Ploiești.