Catalin Tolontan, audiat la DIICOT
Catalin Tolontan, audiat la DIICOT

Cătălin Tolontan, audiat la DIICOT. Este suspect pentru șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Cătălin Tolontan, audiat de DIICOT. Ce acuzații i se aduc celebrului jurnalist

Cătălin Tolontan, audiat la DIICOT. Jurnalistul este suspect pentru șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat, scrie gandul.ro.

Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al publicațiilor Libertatea și GSP, este audiat în aceste momente de procurorii DIICOT, într-un dosar în care se fac cercetări pentru șantaj și constituire a unui grup infracțional organizat. Împotriva jurnalistului a fost formulată o plângere penală de către primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

Mircea Toma este si el audiat de DIICOT
Mircea Toma este si el audiat de DIICOT

Ce ziariști mai sunt anchetați de DIICOT

Și jurnalistul Libertatea Mihai Toma este prezent – alături de Cătălin Tolontan – la sediul DIICOT, jurnaliștii fiind audiați în calitate de martori după plângerea formulată de primarul Daniel Băluță.

Pe lângă Cătălin Tolontan, în plângerea penală formulată de primarul Sectorului 4 sunt vizați și alți ziariști:

Alexandru Pop – News International SA
Mihai Toma (Ringier SA)
Mircea Marian, senior editor Newsweek
Andrei Sabin Orcan, office manager Newsweek

Primarul sectorului 4, deranjat de niște articole

Primarul sectorului 4 s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea, solicitând la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor respective, dar și pedepsirea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală.

Daniel Băluță lansează acuzații grave la adresa jurnaliștilot vizați în plângerea făcută la DIICOT, susținând că viața și imaginea sa au fost grav afectat în urma unor articole defăimătoare.

Acuzațiile aduse de Daniel Băluță

Un rol important în afectarea vieții și  imaginii subsemnatului l-a avut și îl are presa, prin articolele comandate, de-a lungul anilor, și îndeosebi în ultimul an, viața și imaginea subsemnatului, a familiei mele,  au fost grav afectate, editori, reporteri, redactori, au procedat la publicarea unor articole  acuzatoare, defăimătoare, în presa scrisă, online, pe rețelele de socializare, ce mă vizează în mod direct”, acuză Daniel Băluță.