Ludovic Orban vrea sa-i ia locul lui Klaus Iohannis, la urmatoarele alegeri prezidentiale
Ludovic Orban vrea sa-i ia locul lui Klaus Iohannis, la urmatoarele alegeri prezidentiale

Președintele PNL, Ludovic Orban, ar vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Liberalul spune că odată ce și-a anunțat din nou candidatura pentru președenția PNL, nu exclude chiar să meargă mai departe și să candideze pentru postul de la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban vrea să-i ia locul lui Klaus Iohannis, la următoarele alegeri prezidențiale

„Sigur că odată ce candidez la președinția PNL, nu scot din calcul nici această perspectivă”, a spus el sâmbătă, la Tecuci, răspunzând unei întrebări care viza o eventuală candidatură la președinția României.

Ludovic Orban a spus că „orice soluție este posibilă, aceasta este o decizie care se va lua ulterior”. „Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu președintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România și va da în continuare. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei și saltul economic. (…) Până la alegerile prezidențiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la președinția PNL nu scot din calcul nici această perspectivă”, a spus Orban.

Ludovic Orban vrea sa-i ia locul lui Klaus Iohannis, la urmatoarele alegeri prezidentiale
Ludovic Orban vrea sa-i ia locul lui Klaus Iohannis, la urmatoarele alegeri prezidentiale

”Eu mă prezint cu încredere”

Președintele PNL a fost întrebat de jurnaliști care este părerea lui după ce unii lideri liberali din țară și-au exprimat susținerea pentru Florin Cîțu la postul de președinte al partidului.

„Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”, a declarat Ludovic Orban, la Tecuci.

Recent, primarul Clujului, Emil Boc, și-a anunțat susținerea la următorul congres al PNL pentru actualul premier Florin Cîțu, însă acesta nu și-a anunțat încă candidatura pentru cea mai înaltă funcție în partid. ”Opinia domnului astăzi primar, fost președinte de partid, fost premier, este una care mă onorează și bineînțeles mă responsabilizează, dar vom discuta despre acest lucru atunci când vom avea un calendar pentru congres”, a spus Florin Cîțu.