Ludovic Orban spune ca s-ar putea ca vaccinarea sa devina obligatorie
Ludovic Orban spune ca s-ar putea ca vaccinarea sa devina obligatorie

De ce le-a fost frică românilor, s-ar putea să nu scape! Vaccinarea ar putea deveni obligatorie! Cel care a făcut anunțul a fost chiar Ludovic Orban, fostul premier al României! Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Ludovic Orban spune că vaccinarea ar putea deveni obligatorie, inclusiv în cazul virusului ucigaș

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în unele situații după cum a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban. Ludovic Orban nu exclude posibilitatea introducerii prin lege a vaccinării anti-COVID-19, subliniind că există deja un proiect în Parlament care poate fi îmbunătăţit.

Președintele PNL a mai spus că imunizarea în cazul coronavirusului se face prin vaccinare sau prin îmbolnăvire şi mai explică faptul că proiectul de lege care se află deja în Parlament nu se referă neapărat la pandemia de coronavirus.

Vaccinarea ar putea sa fie obligatorie in anumite situatii
Vaccinarea ar putea sa fie obligatorie in anumite situatii. Sursa foto: Mediafax

Un proiect în privința vaccinării obligatorii se află deja în Parlament

Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situaţii şi posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătăţită. Vom discuta asupra aceastui subiect.

Doamne fereşte, îmi doresc să fie cât mai puţini oameni care să se îmbolnăvească. Trebuie atenţie, o tratare responsabilă a atitudinii faţă de acest virus.

Proiectul vaccinării obligatorii, depus înainte de epidemia de coronavirus

Vă daţi seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia coaliţiei, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu COVID-19”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, preşedinta Senatului Anca Dragu a declarat că decizia CEDO care spune că vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică, dând exemplul unui caz de refuzare a accesului unor copii nevaccinaţi la o grădiniţă în Cehia, este un pas important şi pune o ierarhie între drepturi.

Vaccinarea obligatorie, în atenția specialiștilor în drept constituțional

Cred că ar trebui să îi întrebăm la acest moment pe specialiştii în drept constitutional şi dumnealor să ne dea direcţia. În cee ace priveşte decizia CEDO pare că, într-adevăr, pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a precizat Anca Dragu, conform News.ro, întrebată vineri la Parlament dacă ar permite Constituţia României introducerea unei astfel de obligaţii.

Întrebată dacă această decizie ar putea fi extinsă şi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva coronavirus, să fie prevăzute noi reglementări astfel încât vaccinarea să fie obligatorie, preşedinta Senatului a spus: ”Cu siguranţă această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”.

CEDO a considerat într-un caz din Cehia că vaccinarea este necesară întro societate democratică

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţi ai unor copii cărora le-a fost refuzat accesul la o grădiniţă din Cehia, din cauză că nu au fost vaccinaţi, a stabilit joi că vaccinarea obligatorie este ”necesară într-o societate democratică”, într-o hotărâre a Marii Camere.