Emanuel de Liechtenstein cere despagubiri
Emanuel de Liechtenstein cere despagubiri

Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de 1 milion de euro. Pe cine vrea să curețe de bani, citiți în articolul de mai jos.

Emanuel de Liechtenstein face ordine în România. Ccere despăgubiri de un milion de euro de la un ONG

Prințul  Emanuel de Liechtenstein, care l-a ucis pe Arthur, cere despăgubiri de 1 milion de euro de la ONG-ul Agent Green.

Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat prințului Emanuel de Liechtenstein în acest demers și susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt total false.

Emanuel de Liechtenstein sustine ca Arthur nu este cel mai mare urs din Romania
Emanuel de Liechtenstein sustine ca Arthur nu este cel mai mare urs din Romania

Vânătoarea a fost legală

S-a spus că a fost o vânătoare ilegală și că s-ar fi deschis un dosar penal de cercetare pentru braconaj, însă prințul Emanuel de Liechtenstein a fost la o vînătoare permisă de ministrul Mediului din România.

A intrat în țară ca un simplu cetățean, a prezentat documentele necesare și, în a doua seară a împușcat ursul.

Arthur nu este cel mai mare urs, ar fi alții și mai mari

A doua minciună ar fi cea referitoare la faptul că ursul Arthur ar fi fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur, apect confirmat și de mulți administratori de fonduri de vânătoare.

Toată tărășenia, în viziunea printului Dimitrie Sturdza, pare ”trasă de păr”.

Emanuel de Liechtenstein spune că România are pre mulți urși

De asemenea, prințul austriac Emanuel de Liechtenstein mai este indignat și de faptul că ONG-ul dat în judecată este finanțat din atrăinătate, iar politicile acestuia de gestionare a urșilor nu include relocări în țări din Europa de Vest.

În plus, prințul Emanuel de Liechtenstein a spus că, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, erau între 4.000-6.000 de urși, iar acum, numărul lor s-a triplat în anumite locuri.

România ar depăși numărul de urși recomandat de UE

Din anul 2016, nu mai avem vânătoare în România, iar UE ne spune că ar fi bine să avem între 2.000-3.000 de urși în țară, în condițiile în care se depășesc aceste cifre cu aproximativ 9.000 de exemplare.

Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de 1 milion de euro