Sprijin financiar serios pentru Dinamo
Sprijin financiar serios pentru Dinamo

Vin vești nesperat de bune pentru Dinamo! Încep să vină banii, iar clubul ar putea să se pună pe picioare în scurt timp! Totul este posibil, după ce s-a implicat Primăria Sectorului 2, care va veni cu o sumă foarte importantă de bani!

Dinamo scapă de problemele financiare

Soarta lui Dinamo a fost stabilită în luna decembrie, când între conducerea clubului și Primăria Sectorului 2 a fost încheiat un parteneriat care acum începe să dea roade. Cele două părți au pus la punct un proiect social comun de amploare pentru atragerea copiilor din medii defavorizate către sport. Dinamoviștii au venit cu infrastructura, în timp ce oficialitățile au promis că vor sprijini financiar acest program.

De curând, printr-o hotărârea (nr. 191 din 27.05.2021) reprezentanții Consiuliului Local Sector 2 au aprobat, la solicitarea grupului de consilieri PNL, o sumă considerabilă pentru acordarea de ”vouchere sportive” pentru copiii care provin din familii monoparentale, defavorizate sau cu venituri mici.

Sprijin financiar serios pentru Dinamo
Dinamo scapa de problemele financiare

Ce a hotărât Consiliul Local al Sectorului 2

”Consiliul Local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, ales în condițiile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, întrunit în ședință ordinară astăzi, 27.05.2021; Luând în considerare proiectul de hotărâre iniţiat de Grupul de consilieri locali PNL, Consiliul Local Sector 2, privind acordarea unui ajutor financiar, sub formă de vouchere sportive, pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, în vederea practicării sportului de performanţă şi de masă”, citează playsport.ro din hotărârea Consiliului Local.

Dar despre ce sumăeste vorba? Ei bine, Dinamo, dar și toate celelalte cluburi, indiferent de ramură, vor beneficia de un milion de lei pe lună pentru a-i atrage pe cei mici la sport. Dinamo este cel mai mare club din sector, așa că cea mai mare sumă va ajunge la ”câini”.

Dinamo se bazează pe cel puțin 1400 de vouchere

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, principalul beneficiar al proiectului prin numărul de secții și infrastructură, a confirmat informația pentru PlaySport.ro.

”Nu vreau să mă laud, însă este cam cel mai tare proiect de acest gen. A plecat de la o idee pe care am dicutat-o cu cei de la primărie, am făcut proiectul, l-am înaintat și, acum, după ce a fost aprobat, așa cum este normal, vor beneficia toate cluburile sportive din sector. Și, cel mai important, copiii, mai ales că noi aveam unele dificultăți la selecție”, a declarat președintele CS Dinamo.

”Valoarea voucherelor sportive diferă în funcție de sportul pe care copiii, prin solicitarea aparținătorilor, și-l vor alege, între 150 și 350 lei.

Valoarea voucherului diferă în funcție de sport, dacă este vorba, de exemplu, de judo sau, pentru a face o paralelă, de tenis. Sunt cheltuieli diferite pentru aceste sporturi pe care le-am dat drept exemplu. Noi am vrut să avem undeva la 5000 de astfel de vouchere, la un buget de un milion de lei lunar. Pandemia și-a spus cuvântul când vine de cei mici, iar acest proiect, pe care l-am inițiat împreună cu clubul Dinamo, vine să ajute în acest sens. Cred că este unic în România”, a menționat Silviu Feroiu, membru în grupul PNL Sector 2, unul dintre inițiatorii proiectului.

Juniorii au dat năvală la Dinamo

În acest moment, proiectul, care a fost validat de Consiliul Local, a ajuns în faza caietului de sarcini, urmând să fie lansată licitația pentru vouchere.

La începutul acestui an, Clubul Sportiv Dinamo a înființat Academia de Fotbal Dinamo, iar la scurt timp, aproape 300 de juniori au fost atrași în cadrul grupelor destinate, pentru moment, minifotbalului. Oficialii din ”Ștefan cel Mare” estimează să atragă aproximativ 1400 de vouchere, cu o valoare estimată de 200-250 lei, doar pentru această secție, mai ales că, prin vocea lui Ionuț Popa, „câinii” au anunțat că vor să lanseze echipe și pentru grupele de vârstă mai mari, respectiv fotbalul de elită.