Canada nu mai foloseste vaccinul Johnson&Johnson
Canada nu mai foloseste vaccinul Johnson&Johnson

Canada nu mai folosește vaccinul de Johnson&Johnson. Produsul nu ar fi de calitate. Mai au pe stoc 300000 de astfel de vaccinuri, însă autoritățile nu vor să le mai folosească. Motivul, în articolul de mai jos.

Probleme cu vaccinul de la Johnson&Johnson. Ce țară a renunțat să mai imunizeze populația cu acest produs

Canada nu mai vrea să mai folosească vaccinul de Johnson&Johnson, pe motiv că produsul nu ar fi de calitate.

Autorităţile canadiene renunţă să mai distribuie un lot de 300.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Johnson & Johnson primite la începutul acestui an, din cauza „îngrijorărilor” cu privire la fabricarea lor într-un laborator american.

Canada nu mai vaccineaza poulatia cu vaccinul de la Johnson&Johnson
Canada nu mai vaccineaza poulatia cu vaccinul de la Johnson&Johnson

Vaccinul fusese omologat de canadieni în luna martie

Vaccinul anti-coronavirus Johnson&Johnson produs de Janssen a fost omologat în Ottawa în luna martie, iar primele 300.000 de doze au fost primite luna următoare, însă Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunii privind calitatea produsului.

Din cauza îngrijorărilor referitoare la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emergent BioSolutions, la Baltimore, în Maryland, Health Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja siguranţa canadienilor şi canadienelor”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat citat de news.ro.

Substanța vaccinului ar fi contaminată cu compușii unui alt vaccin

Această substanţă a fost ”contaminată de compuşii unui alt vaccin” în momentul fabricării sale şi la examinarea flacoanelor, Health Canada ”nu a putut concluziona” că îndeplineşte standardele canadiene.

O delegaţie va ”inspecta uzina de la Maryland în această vară şi Canada nu va accepta nicio nouă livrare care provine de la această instalaţie”, a precizat Health Canada.

Americanii au confirmat îngrijorările canadienilor

Câteva ore mai târziu, autorităţile sanitare americane au anunţat că ”mai multe loturi” de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate în această uzină din Baltimore vor fi aruncate, adică în jur de 60 de milioane de doze, potrivit The New York Times.

Patru vaccinuri au fost omologate până în prezent în Canada: este vorba despre serurile produse de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, dar doar primele trei sunt folosite.

Câți canadieni s-au vaccinat

Până acum, aproximativ 64% dintre canadieni au fost vaccinați cu prima doză, reprezentând una dintre cele mai bune cifre din lume.