De ce nu trag autoritatile acoperisul peste Arena Nationala
De ce nu trag autoritatile acoperisul peste Arena Nationala

Mulți români se întreabă de ce nu trag autoritățile acoperișul Arenei Naționale și preferă să vadă cum se inundă gazonul proaspăt montat, chiar înaintea primul meci din România al Campionatul European de Fotbal 2020. Duminică este programată partida dintre Austria și Macedonia de Nord.

De ce nu trag autoritățile acoperișul peste Arena Națională

A ploua puternic în București, iar gazonul Arenei Naționale a fost inundat. Antrenamentele de sâmbătă s-au desfășurat pe stadionul Ghencea, deoarece Arena Națională a fost invadată de apa de ploaie, iar fotbaliștii nu s-au putut antrena pe cel mai mare stadion din România, decât la …înot.

Mulți se întreabă însă de ce nu a fost tras acoperișul Arenei Naționale, pentru a se evita probleme ridicate de ploile torențiale din ultimele zile. Ei bine, acum a venit și răspunsul autorităților. Acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras chiar dacă va ploua în timpul partidei dintre Austria și Macedonia de Nord, deoarece decizia aparține UEFA. Cu precizări a venit Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al Federației Române de Fotbal.

 

Ce decizie a luat UEFA

„Am văzut opinii critice că nu am tras acoperișul, e o altă decizie a UEFA care e de când s-a conturat EURO 2020 de a nu se folosi niciun acoperiș pe niciuna dintre arene la EURO. Nu toate arenele au acoperiș. Mi se pare că doar vreo șapte și s-a hotărât pentru condiții egale să se joace în mediu natural. Se va juca cu ploaie, dacă e ploaie”, a precizat Răzvan Mitroi. 

Chiar dacă sâmbătă gazonul Arenei Naionale a fost inundat, duminică, în ziua meciului, acesta se prezintă în condiții bune, după ce s-a folosit sistemul de drenaj. Reprezentanții PMB au declarat că apa care s-a strâns pe stadion s-a scurs în scurt timp după ce s-a oprit ploaia, nefiind nevoie de tunurile de uscare.

Austria – Macedonia de Nord începe la ora 19:00. Cum intră suporterii pe stadion

Așadar, primul meci pe Arena Națională la EURO 2020 le aduce față în față pe Austria și Macedonia de Nord, în grupa C, de la ora 19:00. Suporterii pot intra pe stadion începând cu ora 16:00, pe baza brățării de acces care confirmă respectarea normelor sanitare:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Trebuie menționat faptul că suporterii vor ocupa doar 25% din capacitatea Arenei, pentru măsură de siguranță în fața infecției cu coronavirus. 2.000 de jandarmi și polițiști sunt mobilizați pentru a asigura ordinea publică la meciul de pe Arena Națională și pe traseele de deplasare a fanilor.