Strada Obolului, cea mai ingusta strada din Europa
Strada Obolului, cea mai ingusta strada din Europa

Cea mai îngustă stradă din Europa este acum în București. Două modele 90-60-90 nu au loc să treacă una pe lângă cealaltă. Strada a detronat cea mai îngustă stradă din Europa, care era situată în Brașov. Unde este situată această mini-stradă, vedeți în articolul de mai jos.

Cea mai îngustă stradă din Europa este situată în București. Câți centimetri măsoară strada Obolului

Cea mai îngustă stradă din Europa se regăsește la București. Două modele 90-60-90 nu au loc să treacă una pe lângă cealaltă, iar un bărbat mai lat în umeri trebuie să meargă într-o parte pe ea.

Până acum, cea mai cunoscută îngustă stradă din București era situată în cartierul Rahova, strada Petre Marinescu, și era considerată una dintre comorile Bucureștiului. Strada Petre Marinescu măsoară 198 de centimetri latime, cu 70 mai mult decat cea mai îngusta stradă din Europa, strada Sforii din Brasov. Asta înseamnă că strada Sforii are în jur de 125 de centimetri. Astfel, strada Obolului ar putea fi cea mai îngustă stradă din Europa.

 

Strada Obolului are în jur de 110 de centimetri lățime

Acum, strada Obolului ar trebui să figureze ca cea mai îngustă stradă din Europa, strada Sforii din Brașov, întrucât aceasta are o lățime de aproximativ 110 de centimetri.

Strada de doar 110 de centrimetri se regăsește în sectorul 4 al Capitalei. La un capăt dă în Șoseaua Olteniței, iar prin celălalt capăt se iese în strada Mărțișor.

Cum arată strada Obolului

Strada Obolului este iluminată cu stâlpi de lumină, iar pe ea se află câteva case. Cate 8-10 case pe fiecare parte. Multe sunt construite cu spatele pe strada Obolului. Însă, sunt și câteva case care, după cum se vede din imagini, au ieșirea direct în strada Obolului.

De asemenea, strada nu arată deloc bine din punct de vedere al asfaltului, chiar dacă pentru o asfaltare ar necesita doar câteva zeci de roabe de asfalt.

Strada Obolului ar putea fi una din curiozitățile Bucureștiului

Strada Obolului, cu puțină voință din partea autorităților, ar putea deveni una din atracțiile bizare ale Bucureștiului. Cu siguranță, alte autorități, din alte țări, ar face din așa ceva o atracție turistică, și, mai mult ca sigur, mulți români ar merge să vadă așa ceva pe meleaguri străine.