Cum se intra pana la urma in Grecia. Eroare majora a Ambasadei Romaniei la Atena
Cum se intra pana la urma in Grecia. Eroare majora a Ambasadei Romaniei la Atena

Mulți români care și-au cumpărat vacanțe se întreabă cum se intră până la urmă în Grecia, după ce Ministerul de Externe a anunțat că toți oamenii sunt testați pentru coronavirus la intrarea în spațiul elen. Ei bine, acum s-a aflat adevărul.

Cum se intră până la urmă în Grecia. Eroare majoră a Ambasadei României la Atena

Ambasada României la Atena a transmis o informare către Ministerul de Externe din România prin care se anunța că toți oamenii care intră în Grecia vor fi testați pentru depistarea coronavirusului. Potrivit unor surse digi24.ro, s-a strecurat o eroare mică, care a creat însă o confuzie imensă în rândul românilor care urmează să plece în Grecia.

Greșeala a fost făcută la traducerea unui document al autorităților din Grecia. Astfel s-a ajuns la mesajul care a alarmat toată lumea. Cea care a făcut lumină în acest caz a fost ambasada Greciei la București, care a precizat că situația nu s-a modificat la graniță, iar cei care intră în spațiul elen vor fi testați aleatoriu!

Cum se intra pana la urma in Grecia. Eroare majora a Ambasadei Romaniei la Atena
Cum se intra pana la urma in Grecia. Eroare majora a Ambasadei Romaniei la Atena

”Traducătorul” responsabil pentru greșeala impardonabilă a fost dat afară

Ministerul de Externe anunță că ”dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena” a fost indusă greșit ideea că toți cetățenii care vor intra în Grecia vor fi testați. MAE precizează că traducătorul a fost dat afară.

”În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații”.

Grecia va avea din iulie baruri, restaurante, centre comerciale şi culturale „libere de coronavirus”. Aici vor avea acces exclusv persoanele vaccinate, a anunţat marţi guvernul de la Atena. În plus, anumite grupuri, precum personalul sanitar, vor fi obligate să se vaccineze pentru a accelara imunizarea populaţiei în faţa ameninţării variantei Delta. Până în prezent circa 47% din populaţia Greciei a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi peste 36% cu schema completă.