Verdict socant dupa accidentarea fotbalistului Leonardo Spinazzola
Verdict socant dupa accidentarea fotbalistului Leonardo Spinazzola

Fanii Italiei la Euro 2020, și nu numai, au rămas șocați atunci când l-au văzut pe fotbalistul Leonardo Spinazzola părăsind terenul în hohote de plâns! Campionatul European s-a încheiat pentru fundașul italian.

Verdictul șocant după accidentarea fotbalistului Leonardo Spinazzola

Leonardo Spinazzola s-a accidentat grav în meciul disputat de Italia în fața Belgiei. A încercat să recupereze o minge, dar în alergare se pare că a călcat strâmb și imediat a început să șchioapete.

Banca tehnică a realizat imediat că este o accidentare serioasă, după ce fundașul italian a solicitat urgent schimbarea sa. Echipa medicală a venit imediat pe teren, iar fotbalistul a fost scos de pe teren pe targă.

Verdict socant dupa accidentarea fotbalistului Leonardo Spinazzola
Verdict socant dupa accidentarea fotbalistului Leonardo Spinazzola

Va sta departe de fotbal o bună perioadă de timp

Fotbalistul și-a acoperit fața cu palmele, însă s-a utut vedea cu ochiul liber că suferea teribil. A părăsit terenul în hohote de plâns. Meciul a continuat, Italia s-a calificat mai departe cu scorul de 2-1, prin reușitele lui Nicolo Barella (31) şi Lorenzo Insigne (44), respectiv Romelu Lukaku (45+2 – penalty).

Acum a venit și rezultatele analizelor făcute de medici, iar verdictul a fost unul crunt pentru fotbalistul italian, care este nevoit să se retragă de la Campionatul European 2020. Medicii au descoperit că fundașul italian a suportat o ruptură a tendonului lui Ahile și va necesita o intervenție chirurgicală în urma căreia va sta o bună parte departe de terenul de fotbal.

Ce au făcut colegii pentru Spinazzola 

După meci, delegația Italiei a plecat de la Munchen, cu destinația Londra, acolo unde va avea loc semifinala cu Spania. În avion, colegii au început să-i strige numele lui Spinazzola, căruia i-au dedicat victoria cu Belgia și calificarea în penultimul act.

Squadra Azzurra a făcut un joc foarte bun timp de circa 70 de minute, iar pe final şi-a apărat cu succes avantajul în faţa medaliatei cu bronz la Mondialul din 2018.

Italia a arătat acelaşi joc entuziast, rapid, ofensiv, cu multe pase şi schimbări de direcţie, în timp ce belgienii, aflaţi în continuare în căutarea unui titlu major, s-au lăsat aşteptaţi prea mult. Finalul a fost unul fragmentat, cu accidentări şi un joc puţin cursiv, însă victoria Italiei este una meritată. Italia este neînvinsă de aproape trei ani, ajungând la 32 de partide consecutive fără eşec.