Sfaturile lui IPS Teodosie pentru enoriasii care merg la mare
Sfaturile lui IPS Teodosie pentru enoriasii care merg la mare

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, revine în atenția publicului de data aceasta cu sfaturi pentru credincioșii care merg în această perioadă la mare. Fața bisericească a spus exact cum trebuie să se comporte credincioșii, pentru a nu pica în păcat.

Sfaturile lui ÎPS Teodosie pentru enoriașii care merg la mare

Așadar, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vine cu sfaturi foarte utile pentru credincioșii care merg pe litoral, acolo unde tentația este mare. Acesta a făcut precizări referitoare la modul în care trebuie să se comporte turiștii pentru a rămâne cu sufletul curat.

Potrivit arhiepiscopului Tomisului, cel mai mare păcat îl comit turiștii care se dezbracă în totalitate pe plajă în fața copiilor.

Sfaturile lui IPS Teodosie pentru enoriasii care merg la mare
Sfaturile lui IPS Teodosie pentru enoriasii care merg la mare

Nudismul, păcat mare

”Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că este păcat, că am auzit, nu am văzut, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care se duc la mare și se duc total dezbrăcați cu tot cu copii. Mi se pare o rușine de neacceptat”, a spus ÎPS Teodosie în timpul emisiunii Cuvântul Ierarhului de la Radio Dobrogea, citat de Mediafax.

Arhiepiscopul anunță care sunt regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la plajă: să-și țină mintea în frâu, să meargă în familie și să nu privească unde nu se cuvine.

”Dacă mergi cu bună cuviință pentru sănătate nu este păcat, este tratament. Sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință, să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie, să nu meargă să privească unde nu trebuie. Și atunci nu-i păcat. Dacă nu deviezi cu nimic de la moralitate, este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, este concluzia lui ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.