Taxa noua pentru turistii de pe litoralul romanesc
Taxa noua pentru turistii de pe litoralul romanesc

Pe lângă faptul că litoralul românesc era deja mai scump decât multe destinații exotice,  acum turiștii au primit încă o veste proastă. Aceștia trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar, după ce a fost impusă o nouă taxă!

Taxă nouă pentru turiștii de pe litoralul românesc

Litoralul românesc este cunoscut pentru prețurile priperate pe care le practică. Spre dezamăgirea turiștilor, cei care vor ajunge pe litoral în acest an, vor scoate mai mulţi bani din buzunar având în vedere modificările aduse în anumite zone ale litoralului.

Litoralul românesc este unul destul de scump, în comparație cu cel din Bulgaria și chiar din Grecia. Atât hotelierii cât și turiștii trebuiau să plătească taxa de stațiune, care era cuprinsă între 0,5% și 5%, reprezentând contravaloarea primei nopți de cazare. Turiștii care au ajuns în minivacanța de 1 mai pe litoralul românesc, au avut parte de o nouă surpriză neplăcută.

Taxa noua pentru turistii de pe litoralul romanesc
Taxa noua pentru turistii de pe litoralul romanesc

În ce staține se plătește noua taxă

Cu prilejul Paștelui dar și a zilei de 1 mai, anul acesta, peste 25 de mii de români au luat cu asalt litoralul românesc. Miile de turiști au avut parte de surprize încă din prima zi a minivacanței. Astfel, potrivit unei decizii la nivel local, turiștii care s-au cazat în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, au avut de-a face cu o nouă taxă.

Începând cu data de 1 mai din acest an, turiștii vor trebui să achite o nouă taxă, denumită taxă de turist, care este aplicată în stațiunile menționate mai sus. Valoarea acestei taxe este de 5 lei de persoană, pe zi.

De ce este nevoie de o nouă taxă

”Aceste staţiuni trebuie întreţinute, n-avem cum să punem presiune pe bugetul local, pe localnici, vorbim de 44.000 de locuitori şi totuşi eu zic că un euro pe zi de turist nu este foarte mult”, a afirmat Cristian Radu, primarul din Mangalia, conform Mediafax.
Decizia autorităților locale a reușit să surprindă neplăcut turiștii, dar și managerii de hoteluri.

”Nu ştim exact ce reprezintă această taxă. Staţiunea nu este pregătită pentru turişti, avem turişti foarte nemulţumiţi. Într-un procent de aproape 70-80% au refuzat să plătească taxa deoarece nu li se oferă niciun serviciu pentru aceşti bani. Noi suntem nevoiţi să achităm din tariful de cazare pe care l-am cerut în timpul rezervării”, a afirmat managerul unui hotel din Olimp.