Florin Citu, mesaj dur catre colegii liberali, pe tema rectificarii bugetare
Florin Citu, mesaj dur catre colegii liberali, pe tema rectificarii bugetare

Premierul Florin Cîțu pare că vrea să schimbe metehnele cu care s-au obișnuit politicienii din România și le-a transmis un mesaj ferm colegilor din PNL! Urmează o rectificare bugetară care a agitat apele în coaliție, așa că Florin Cîțu a anunțat cum vor fi împărțiți banii. În plus, a anunțat și unde se va lua decizia finală privind rectificarea bugetară!

Florin Cîțu, mesaj dur către colegii liberali, pe tema rectificării bugetare

Premierul Florin Cîțu a participat recent la o întâlnire cu primarii, unde a spus că rectificarea bugetară va fi discutată în coaliția de guvernare, dar decizia se va lua la Guvern! În plus, le-a transmis primarilor că banii nu vor fi acordați pe criterii politice!

”Alocările de la buget nu se fac pe criterii politice. Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii. La rectficare, dacă sunt proiecte care pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da. Trebuie să se încadreze în cadrul legal”, spune premierul.

Florin Citu, mesaj dur catre colegii liberali, pe tema rectificarii bugetare
Florin Citu, mesaj dur catre colegii liberali, pe tema rectificarii bugetare

”Aceștia sunt banii românilor”

Florin Cîțu a spus că rectificarea bugetară va fi discutată în Coaliție, dar decizia este a guvernului și le-a reamintit colegilor liberali că PNL nu este PSD. ”Vom prezenta în Coaliție rectifcarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice. Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie.

Eu vreau să le arătăm românilor că nu suntem PSD! Să le arătăm că nu ne atacăm Guvernul, că nu ne atacăm propriul premier. Să le arătăm românilor că suntem o echipă. Noi, liberalii adevăraţi, nu facem asta, pentru că riscăm să pierdem încrederea românilor! Liberalismul este singura soluţie, noi vom fi tot timpul aici pentru români.A trecut timpul PSD când rectificarea bugetară se făcea la partid. A trecut această vreme! Cât eu sunt în funcţie, nu voi permite această ingerinţă politică!”, a precizat Cîţu.

”Aștept o propunere”

Premierul Florin Cîțu le-a promis primarilor care au proiecte în desfășurare că vor primi sumele necesare pentru continuarea lor. Edilii s-au mai plâns că prețul materialelor de construcții a crescut, așa că premierul s-a arătat deschis și propunerii privind renegocierea contractelor prin PNDL.

”Aștept o propunere. Prețul materialelor de construcție a crescut. Ministerul Dezvoltării a transmis că vine cu un memorandum și cu o soluție în Guvern. Vom vedea”, a declarat Cîțu. Premierul a tras un semnal de alarmă și le-a transmis primarilor că ”nu este în regulă” ca jumătate din Unitățile Administrativ-teritoriale să aibă venituri proprii mai mici decât cheltuielile.