Romanii fug pe capete din Grecia
Romanii fug pe capete din Grecia

Românii fug pur și simplu din Grecia, la fel ca și ceilalți turiști. Aceștia chiar renunță la câteva zile plătite de concediu doar pentru a părăsi teritoriul Greciei, după ultimul anunț făcut de autoritățile elene.

Românii fug pe capete din Grecia

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut destul de mult în Grecia, așa că autoritățile au decis să treacă țara pe lista galbenă! Așadar, foarte mulți turiști, printre care și mulți români, încearcă să plece cât mai repede din Grecia pentru a evita carantina!

Așa sa ajuns la adevărate ambuteiaje la vama Makaza, la ieșirea din Grecia spre Bulgaria. Sute de români așteaptă de mai bine de două ore să treacă granița pentru a se întoarce în țară. Mulți dintre ei și-au scurtat sejurul pentru că, începând din această noapte, Grecia intră în zona galbenă, iar cei care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

Romanii fug pe capete din Grecia
Romanii fug pe capete din Grecia

Grecia intră pe lista galbenă

Grecia, una dintre destinațiile turistice preferate de români, trece de pe lista verde pe cea galbenă la miezul nopții, după ce a crescut incidența cazurilor de coronavirus, în ultimele zile.

Sunt scutiți de carantină cei care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, cei care au trecut prin boală sau cei care au un test negativ. Românii care au plecat în vacanță în Grecia în ultimele zile au făcut acest lucru cât țara era în scenariul verde, iar la întoarcere nu exista nicio restricție pentru ei.

Dacă se întorc în țară începând de mâine, oamenii care nu sunt vaccinați ar trebui să-și facă un nou test COVID. În aceste condiții, mulți dintre ei au preferat să-și scurteze vacanța și să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopții, cât nu au nicio restricție.

Persoanele nevaccinate nu mai au acces la spectacole și restaurante 

Autoritățile din Grecia le-au declarat război persoanelor nevaccinate. Acestea nu vor mai avea voie să intre în localuri, cluburi, cinematografe și nicăieri unde se desfășoară activități la interior. În plus, personalul medical va fi obligat să se vaccineze.

Cel care a venit cu anunțul a fost chiar premierul Kyriakos Mitsotakis. Acesta a anunțat că vaccinările vor fi obligatorii pentru personalul căminelor de îngrijire medicală, care vor intra în vigoare imediat, iar cei care refuză vor fi suspendați din funcții.

Mai mult, din luna septembrie, vaccinrile vor fi obligatorii pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, atât din sectorul public, cât și din cel privat. Premierul a anunțat că începând de vineri, 16 iulie, și până în luna august, doar persoanele imunizate vor avea acces la cinematografe, spectacole, baruri și alte activități care se desfășoară la interior. “Țara nu se va închide din nou din cauza atitudinii unora. Grecia nu este în pericol, ci grecii nevaccinați”, a spus el.