Moment umilitor pentru premierul Florin Cîțu, prezent la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române. Ca de fiecare dată, Ziua Marinei a foost organizată în portul militar Constanța, însă și anul acesta populația nu a avut voie să participe, din cauza pandemiei de coronavirus.
Florin Cîțu, situație umilitoare la Ziua Marinei
Ziua Marinei a adunat i-a adus împreună pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe premierul Florin Cîțu, însoțit de miniștrii săi. Șeful statului le-a mulțumit marinarilor români pentru sacrificiile impresionante pe care aceștia le fac, stând departe de casă și de cei dragi, cel mai adesea în situații dificile care le pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, pentru binele țării. ”Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul și profesionalismul” sunt cele mai importante calități ale marinarilor, a afirmat președintele, adăugând că fără o armată puternică, România nu își poate menține statutul de membru NATO .
”Vă felicit pentru profesionalismul demonstrat pe parcursul numeroaselor exerciții multinaționale și operații de anvergură, desfășurate în Marea Neagră și în Marea Mediterană, în care Forțele Navale române au fost implicate pe parcursul acestui an.
Salut, pe această cale, contribuţia Forţelor Navale Române la dezvoltarea climatului regional de securitate, pe flancul sudic şi estic al Alianţei Nord-Atlantice, și rezultatele deosebite obținute în timpul asigurării de către o navă românească, pentru prima dată în istoria militară naţională, a conducerii unei grupări navale permanente a NATO, care a desfășurat misiuni în Marea Neagră și în Marea Mediterană”, a spus președintele Klaus Iohannis.
A vrut să urce și el pe nava ”Mureș”
Ei bine, discursurile s-au încheiat, iar președintele Klaus Iohannis a urcat pe nava ‘Mureș’, unde a vrut să urce și premierul Florin Cîțu, însă a avut parte de un moment umilitor. Premierul a vrut să urce imediat după președintele Klaus Iohannis, însă cei de la protocol l-au oprit. Cîțu a fost nevoit să aștepte s urce președintele Klaus Iohannis, apoi a urcat și el la bordul navei, însoțit de ceilalți miniștri din cabinet.
“Ușor jenantă poziția în care a fost pus premierul Florin Cîțu. Imediat după terminarea momentului, președintele a trebuit să urce la bordul navei ‘Mureș’ și imediat în spatele său s-a ridicat Florin Cîțu, însă a fost oprit de cei de la protocol deoarece președintele trebuia să urce primul, iar Florin Cîțu și restul miniștrilor undeva la câteva zeci de metri în spatele său.
Și-ar fi dorit probabil Florin Cîțu să apară alături de președinte, să fie surprins în fotografii și de camerele colegilor noștri. Iată că nu s-a putut – a intrat președintele prima dată la bordul acestei nave de comandament și apoi premierul cu toți ceilalți miniștri”, a relatat reporterul Antena 3, Cristi Popovici.