Sorin Cimpeanu intreaba parintii daca vor sa isi vaccineze anti-covid copiii
Sorin Cimpeanu intreaba parintii daca vor sa isi vaccineze anti-covid copiii

Părinții elevilor vor primi la începerea anului școlar un formular în care vor declara dacă sunt de acord cu vaccinarea anti-coronavirus a copiilor. Sorin Cîmpeanu a explicat că fiecare şcoală va desemna o persoană care să îi ajute la completarea acestor documente şi pentru a ajuta părinţii cu mai multe informaţii.

Părinții vor primi la 13 septembrie, la începerea școlii, un formular în care trebuie să spună dacă sunt de acord cu vaccinarea anti-covid a copiilor lor

Părinții elevilor vor primi la începutul școlii, care avea avea loc pe 13 septembrie, un formular în care vor trebui să menționeze dacă sunt de acord cu vacconarea copiilor sau nu.

Părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă sunt de acord să își vaccineze sau nu copiii. De asemenea, formularele vor fi distribuite la început de an şcolar, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Raed Arafat nu vrea ca scolile sa mai fie inchise
Raed Arafat nu vrea ca scolile sa mai fie inchise

Anunțul ministrului Educației

”La început de an școlar vom distribui o serie de formulare prin care părinții își vor da acordul pentru vaccinare. Aceste formulare se dau pentru a elimina confuzia din societate conform căreia părinții nu sunt de acord cu vaccinarea. părinții au dreptul să spună da sau nu, va exista cineva care le va răspunde la toate întrebările. acest acord trebuie să fie unul informat”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că ”avem 650 de centre disponibile. există posibilitatea de vaccinare a copiilor, dar și a părinților și bunicilor lor. dacă ajungem în 13 septembrie, vom lua în considerare vaccinarea în cabinetele școlare”.

Raed Arafat exclude un nou lockdown în România

Pe de altă parte, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu crede că în România se va lua din nou măsura unui lockdown.

Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute.

Nu se vrea închiderea economiei, a școlilor

Clar, luăm decizii evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.