Raed Arafat, despre un nou lockdown in Romania
Raed Arafat, despre un nou lockdown in Romania

Raed Arafat a vorbit despre un nou lockdown în România, în contextul variantei indiene a coronavirusului care a făcut să crească numărul de infecții de la o zi la alta. Ce spune șeful DSU vizavi de acest subiect problematic, vedeți în rândurile de mai jos.

Raed Arafat exclude un nou lockdown în România. ”Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure”

Raed Arafat a făcut declarații despre un nou lockdown în România. Mai exact, șeful Departamentului de Situații de Urgență spune că un nou lockdown este imposibil. Şeful DSU asigură românii că nu vor fi luate măsuri dure, aşa cum au fost luate de alte state în această perioadă.

Astfel, Raed Arafat exclude un nou lockdown în România, chiar dacă va creşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Şeful DSU a precizat că aşteaptă să vadă cum va evolua situaţia pentru a lua noi decizii, însă i-a asigurat pe români că nu vor fi luate măsuri dure aşa cum au fost luate în alte țări.

Valeriu Gheorghita, ingrijorat de cresterea infectiilor cu coronavirus
Valeriu Gheorghita, ingrijorat de cresterea infectiilor cu coronavirus

Nu se vrea închiderea economiei, nici a școlilor

Clar, luăm decizii evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a declarat şeful DSU la Digi 24.

Referitor la un nou lockdown în România, Raed Arafat a dat asigurări că nu asta este intenţia autorităţilor.

Cazurile de coronavirus au crescut îngrijorător

Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU, Raed Arafat.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiţă anunţă că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele sub 40 de ani. Peste 500 de cazuri au fost înregistrate şi în ultimele 24 de ore, iar la ATI se află 190 de pacienți.

18% din cazuri sunt la persoane vaccinate. 7% din decese au fost persoane vaccinate

Valeriu Gheorghiţă, afirmă că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 517 noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 9 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 190 de pacienţi cu COVID-19, numărul fiind în creştere faţă de ziua anterioară.