Ce sa nu bei dupa ce ai facut miscare
Ce sa nu bei dupa ce ai facut miscare

Exercițiile fizice sunt un element esențial pentru sănătatea omului, de aceea este important să fie însoțite de o alimentație echilibrată. De asemenea, nu orice băutură sau aliment este benefic după mișcare. Ce ar trebui să faci după ce ai făcut mișcare, vedeți în articolul de mai jos.

Ce să nu bei niciodată după ce ai făcut sport. Toată lumea obișnuiește, însă nu este bine deloc

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a menține corpul sănătos, de aceea o sesiune de antrenament trebuie urmată în md obligatoriu de o masă echilibrată.

Majoritatea românilor care fac sport și vor să piardă în greutate, consideră că cel mai bine este să bea un suc de fructe proaspăt făcut, pentru a beneficia de o gustare săsnătoasă și răcoritoare.

Ce nu este bine sa bei dupa sport
Ce nu este bine sa bei dupa sport

Sucul de fructe nu ajută la nimic

Din nefericire medicii avertizează că sucul de fructe, fie el și natural, nu este o alegere bună după efort fizic.

Sucurile de fructe conțin într-adevăr vitammine și zaharuri provenite în mod natural, însă sunt lipsite de nutrienți esențiali refacerii musculare după antrenament.

O gustare este indicată

Smoothie-urile au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, dar cam atât au de oferit. Au un conţinut scăzut de fibre, nu au proteine şi nu au carbohidraţi, mai exact substanţele de care organismul are nevoie după sport‟, spune nutriţionistul Carly James.

De asemenea, nutriţionistul Kristin Gilespie afirmă că o gustare sănătoasă după antrenamentul fizic trebuie să încludă o varietate de macronutrienți, cum ar fi proteine, fibre şi grăsimi sănătoase.

Proteinele nu trebuie să lipsească după exercițiile fizice

Astfel, un aliment foarte important care trebuie inclus în gustarea de după antrenament sunt proteinele, care dețin un rol esențial în refacerea musculară, datorită aminoacizilor.

Câteva opțiuni ideale ar fi carnea preparată fără grăsimi, brânza de vaci slabă, sau iaurtul. În plus, alături de proteine gustarea ar mai trebui să conțină și o sursă de carbohidrați cum ar fi o banană, fulgi de ovăz, sau grâu integral.

Smoothie-urile conțin zahăr și carbohidrați

Multe smoothie-uri nu se bucură de acest echilibru nutritiv. Ele conţin cantităţi mari de carbohidraţi şi de zahăr‟, mai precizează nutriţionistul Kristin Gilespie, potrivit Click.