Premierul Florin Citu stie exact cand va fi aprobat PNRR
Premierul Florin Citu stie exact cand va fi aprobat PNRR

Premierul Florin Cîțu știe exact când va fi aprobat PNRR de Comisia Europeană. Dacă prima tentativă a României de trimitere a PNRR a fost o adevărată rușine, acum premierul știe exact când va fi acesta aprobat!

Premierul Florin Cîțu știe exact când va fi aprobat PNRR

Premierul Florin Cîțu este sigur că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi aprobat la finalul lunii septembrie, așa că este pregătit să implementeze și proiectul ”România educată”. ”PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie, deci suntem în grafic. (…) Surse de finanțare avem, avem acum și ”România educată”, știm foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul. Este momentul să implementăm acest program.

Sunt create premisele elaborării unui alt pachet legislativ, în vederea asigurării suportului normativ, necesare formei și a coerenței cu alte reglementări legale și cu cerințele unui mediu social-economic în continuă schimbare.În vederea implementării proiectului ”România educată”, PNRR transmis la Comisia Europeană în iunie, cuprinde oportunități de finanțare a unor proiecte de maximă importanță pentru sistemul național de educație și formare, orientat spre atingerea țintelor asumate în cadrul reformei.

Premierul Florin Citu stie exact cand va fi aprobat PNRR
Premierul Florin Citu stie exact cand va fi aprobat PNRR

Florin Cîțu spune că este timpul să fie implementat planul ”România educată”

(…) Obiectivele și țintele strategice în domeniul educației, stabilite prin ”România educată”, ceea ce va determina accelerarea procesului de reformă a educației și va crea premisele asigurării stabilității și credibilității sistemului educațional”, a declarat premierul Florin Cîțu.

La prima depunere a Planului Național de Redresare și Reziliență, România a primit un feedback negativ. Europenii au umplut planul respectiv de corecții și au atras atenția chiar și că pentru multe dintre proiectele din PNRR nici măcar nu erau trecute aceleași sume.

România a pățit rușine mare

PSD a spus atunci că PNRR-ul României a fost respins, însă Comisia Europeană a spus clar că acesta nu a fost respins, ci România a cerut o prelungire a perioadei de evaluare, iar Comisia a acceptat.

Această situașie a iscat discuții aprinse, dar amuzante, între liderul PSD Marcel Ciolacu și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea. ”Este un dialog normal, tehnic și bazat pe evidențe, e cumva de așteptat că fiind greu de furat PSD nu înțelege nimic din proces. PSD a ”citit” anexele de la PNRR dând click dreapta și căutând autorii. L-au depistat pe Toshiba. Comisia a citit serios și a pus întrebări, pe care le vom lămuri. Dacă PSD are atâția experți deștepți, dat fiind că documentele sunt publice, de ce nu a pus PSD întrebările astea? PSD anunță din nou că PNRR a fost respins. Este a patra oară când PSD lansează acest fake news. La fiecare dialog cu Comisia, PSD are un atac de panică trucat. E cazul să se liniștească”, declara Cristian Ghinea.