Varianta Delta se instaleaza si la persoane vaccinate
Varianta Delta se instaleaza si la persoane vaccinate

Mai mulți români vaccinaţi anti-covid cu schema completă au fost infectați cu varianta indiană a coronavirusului, Delta. Totul se întâmplă la Constanța, iar Direcția de Sănătate Publică tocmai a făcut anunțul. Care este stare persoanelor infectate, vedeți în articolul de mai jos.

Cinci oameni, infectați cu varianta Delta la Constanța. Culmea, toți erau vaccinați cu schema completă

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că în cinci persoane au fost confirmate cu varianta Delta de coronavirus în judeţul Constanţa. Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât toţi pacienţii sunt vaccinaţi anti-coronavirus cu schema completă.

Tulpina Delta a fost confirmată la cinci pacienţi vaccinaţi cu schema completă din judeţul Constanţa, a transmis DSP.

Persoanele infectate cu varianta Delta, dar vaccinate, nu sunt internate
Persoanele infectate cu varianta Delta, dar vaccinate, nu sunt internate

Pacienții infectați sunt de toate vârstele

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, este vorba despre patru femei, în vârstă de 20 de ani, 46 de ani, 68 de ani şi 71 de ani şi un bărbat în vârstă de 66 de ani. Dintre aceştia, patru sunt din judeţul Constanţa şi unul din Bucureşti. Niciunul dintre ei nu este internat.

Toţi cei cinci pacienţi erau vaccinaţi cu doză completă (trei cu Pfizer şi câte unul cu Moderna şi respectiv AstraZeneca) şi nu prezintă istoric de călătorie”, a transmis DSP Constanţa.

Restricțiile de circulație pe timp de noapte ar putea reveni

Pe de altă parte, autoritățile din România sunt dispuse să reinstituie restricția de circulație pe timp de noapte dacă valul patru al pandemiei se va înteți.

Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței. Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale. Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a declarat Raed Arafat, în contextul în care numărul de cazuri de COVID zilnice se apropie de 1.000.

Numărul de infecții cu coronavirus ar putea crește în continuare

Raed Arafat a spus și la ce ar trebui să ne așteptăm pe viitor, chiar dacă nu are estimări. ”Nu am estimări, nu am cum să știu exact. Potențialul de creștere e unul serios. După ce am văzut cifrele și modul de creștere e clar că e posibil să asistăm la creșteri mai departe. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă și care e impactul”, a precizat Raed Arafat.

În plus, Raed Arafat a precizat că cea mai eficientă metodă de prevenție a infectării cu coronavirus este vaccinarea, mai ales în contextul în care unul dintre vaccinuri, Pfizer BioNtech, a primit aprobarea definitivă.