Paşaportul covid-19, necesar pentru intrarea în mall, în România?
Paşaportul covid-19, necesar pentru intrarea în mall, în România?

Florin Cîțu a vorbit despre pașaportul covid necesar la mall, în condițiile în care tot mai multe țări europene încep să impună din nou restricții populației, la începutul valului 4 al pandemiei de coronavirus. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre unele restricții pe care le iau acum în calcul autoritățile, dar și depre unele restricții care nu vor fi adoptate niciodată în România.

Florin Cîțu a vorbit despre pașaportul covid necesar la mall

Premierul Florin Cîțu a efectuat sâmbătă o vizită la Botoșani, ocazie cu care a răspuns mai multor întrebări, inclusiv legate de valul 4 al pandemiei de coronvirus și eventuale restricții care ar urma să ie din nou impuse populației pentru evitarea răspândirii noului virus. Acesta a fost întrebat dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend.

Chiar dacă spune că nu este adeptul discriminării între persoanele vaccinate și nevaccinate, premierul Florin Cîțu a spus că această variantă este luată în calcul în prezent de către autoritățile din România, dar nu s-a luat până în prezent nicio decizie.

Florin Citu a vorbit despre pasaportul covid necesar la mall
Florin Citu a vorbit despre pasaportul covid necesar la mall

”Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi”

”Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall. Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu a mai fost întrebat și ce se întâmplă cu personalul medical care a refuzat să se vaccineze până în prezent. Șeful Executivului a spus că nu este vorba doar de personalul medical, ci de toți angajații de la stat care întră în contact cu oamenii și care ar trenbui sp fie mai responsabili.

”Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a adăugat premierul.