Apare un nou fel de ajutor social
Apare un nou fel de ajutor social

Un nou fel de ajutor social pentru românii care nu au muncă va apărea în viitorul apropiat, conform autorităților. Ajutorul social ar urma să fie eliminat, iar locul lui să fie luat de venitul minim de incluziune. Așadar, cine beneficiază de banii de la stat, vedeți în rândurile de mai jos.

Un nou fel de ajutor social pentru românii care nu au muncă. Cine beneficiază de venitul minim de incluziune

Românii care nu au muncă trebuie să știe că apare în țara noastră un nou fel de ajutor social. De el ar urma să beneficieze românii care sunt apți de muncă și figurează în evidenţle agențiiloe pentru ocupare profesională.

Guvernul României renunţă la ajutorul social pentru prsoanele sărace, însă introduc în locul lui un alt tip de ajutor financiar, numit venitul minim de incluziune.

Dispare ajutorul social si apare venitul minim de incluziune
Dispare ajutorul social si apare venitul minim de incluziune

Cine beneficiază de venitul minim de incluziune

„Atunci când familia vine și solicită venitul minim de incluziune, persoanele apte de muncă din cadrul familiei vor fi înscrise automat la agențiile de ocupare a forței de muncă. După aprobarea dosarului de venit minim, persoana respectivă este obligată să se deplaseze la agenția de ocupare, moment în care se declanșează un plan de intervenție astfel încât persoana respectivă va fi consiliată, va fi calificată sau recalificată dacă este cazul și i se va căuta un loc de muncă”,  a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ajutorul social crește din septembrie

Potrivit OUG adoptată, ajutorul financiar pe care îl primesc persoanele nevoiaşe din România crește din luna septembrie.

Venitului minim de incluziune „crește de la 260 lei/adult la 275 lei/adult, în cazul componentei de ajutor de incluziune (actualul ajutor social) și de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent în cazul persoanelor vârstnice, respectiv de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent în cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii (actuala alocație pentru susținerea familiei)”, a mai explicat Marius Budăi, potrivit Europa FM.