Reteta mucenici muntenesti
Reteta mucenici muntenesti

Rețetă de mucenici muntenești. Cum se face sosul, de fapt, ca să nu fie zeamă chioară. Sute de mii de gospodine vor prepara în această seară mucenici. Mucenici se prepară în funcție de zonă, copți la cuptor, din cocă de cozonac sau cu zeamă.

Mucenici muntenești. Cum se face zeama

Astăzi vă prezentăm o delicioasă rețetă de mucenici muntenești, în contextul în care multe dintre gospodine întâmpină probleme mari când vine vorba de acest desert național, am putea să-i spunem.

Printre problemele de care se lovesc multe dintre gospodine reamintim, ruperea mucenicilor, prinderea lor de fundul oalei în care fierb și chiar zeama care poate face probleme mari.

Reteta mucenici muntenesti cu zeama
Reteta mucenici muntenesti cu zeama

Zeama mucenicilor trebuie să fie un pic mai groasă

Unele dintre gospodine se pomenesc cu o zeamă chioară în oală, astfel încât se întreabă care este problema, cu ce au greșit.

Cei care se întreabă cum să fie această rețetă de mucenici muntenești trebuie să știe că zeama mucenicilor muntenești trebuie să fie consistentă, adică un pic mai groasă, dulce și aromată.

Rețetă de mucenici muntenești-ingrediente

-100 g mucenici pentru fiert
-150 g zahăr
-100 g nucă
-1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
-1 varf de cuțit de scorțișoară măcinată sau o jumătate de baton
-un praf de sare
-câte o linguriță bună de coajă rasă de lămâie și de portocale
opțional
– Esență de rom după gust.

Rețetă de mucenici muntenești. Cum se prepară

Mucenici se găsesc în această perioadă și în magazine, însă pentru a fi siguri că nu se vor face praf la fierbere, ideal ar fi să vi-i preparați singuri în casă.

Ncesită ceva atenție, mai ales că mucenici se prepară, azi, pe seară, iar până mâine trebuie lăsați să se usuce, timp în care trebuie să fie întorși pe partea cealaltă.

Mucenicii se fierb în dimineața de 9 martie

Mucenicii se pun la fiert a doua zi, dis de dimineață. Așadar, coca pentru mucenici se face foarte simplu, din făină, apă cât cuprinde și un pic de sare. Totul se frământă până când coca devine ușor manevrabilă, dar fermă în același timp.

După ce a fost frământată se fac mucenici, care pot fi făcuți în formă de inele sau dacă aveți cumpărate forme din comerț, le puteți face foarte bine cu acestea.

Cum se fac mucenicii de mână

Aluatul se prelungește într-un fir după care se rupe și se unește la capete. Dcă aveți formă, se va face o foaie din aluat după care mucenici se vor tăia cu ajutorul formei.

Trebuie depozitați pe niște tăvi cu făină și lăsați până a doua zi să se usuce. Și nuca trebuie dată câteva minute la cuptor, în avans. Aceasta se pune în farfurie, peste produsul final.

Reteta mucenici muntenesti. Cei de casa sunt cei mai buni
Reteta mucenici muntenesti. Cei de casa sunt cei mai buni

Cum se pregătește zeama mucenicilor

A doua zi, se pregătește într-o cratiță zahărul, coaja de lămâie și de portocale, vanilia, scorțișoara și un varf de cuțit de sare.

Puteti folosi și coaja rasă de la lămâie sau portocală. Peste zahar și condimente se adaugă 1 litru de apă și am pus crăticioara la fiert. Cei care vor zeamă mai multă pot pune 500 ml de apă în plus. Se pune totul la foc și lăsăm siropul la fiert până dă în clocot.

Adăugăm apoi mucenicii în siropul care fierbe și lăsăm totul să fiarbă, la foc mic, apoximativ o oră. Mucenicii sunt gata, vă urăm Poftă Bună!!!