O racheta a cazut pe o autostrada din Ashdod, Israel
O racheta a cazut pe o autostrada din Ashdod, Israel

Război Israel. Rachetă căzută direct pe autostradă, printre mașini. Nenorocirea a fost surprinsă de camera de bord a unei mașini care circula pe Autostrada 4 din Israel. De partea cealaltă, Hamas anunță sute de victime printre civili.

Război Israel. O rachetă a căzut pe autostradă, printre mașini

Au fost momente de groază pe o autostrada din Israel. Camera de bord a unei mașini care circula pe Autostrada 4 din Israel a surprins exact momentul în care a rachetă a căzut printre autovehiculele aflate în trafic.

Imaginile au fost distribuite de Emanuel Fabian, corespondent de război al publicației Times of Israel. Incidentul a avut loc pe 31 octombrie, lângă orașul Ashdod.

Citește și: Suntem în pragul celui de-al Treilea Război Mondial

După cum se poate vedea în imaginilor, o explozie puternică s-a produs între patru mașini, iar ultima dintre acestea intră direct în norul de fum și flăcări al expoziei. Mașina care avea camera de bord pornită se oprește lângă parapetul care delimitează sensurile de circulație, după care se pune în mișcare încet.

Resturi de rachetă pe autostradă

De asemenea, pe carosabil se pot vedea resturi care ar putea proveni de la racheta căzută. Conform serviciilor de urgență, trei persoane au fost rănite ușor de cioburi de sticlă.

Pe de altă parte, o explozie masivă a zguduit miercuri tabăra de refugiaţi Jabalia din Gaza, pentru a doua zi consecutiv, deflagrația distrugând mai multe imobile, anunță Hamas, potrivit CNN şi Associated Press.

O înregistrare video de la locul exploziei de miercuri arată pagubele masive în jurul unui crater adânc în cartierul Falluja din Jabalia. Locuitorii pot fi văzuţi săpând printre dărâmături în căutarea victimelor. Apărarea Civilă din Gaza, aflată sub controlul Hamas, a anunțat că multe persoane au murit în atac şi că ”un număr mare” de victime au rămas sub dărâmături în ceea ce a descris drept un ”al doilea masacru” în tabăra de refugiaţi.

Hamas anunță sute de victime civile

Guvernul condus de Hamas în Gaza anunță că loviturile aeriene israeliene au lovit blocuri de apartamente. Televiziunea Al-Jazeera, una dintre puţinele instituţii media care încă mai transmit din nordul Fâșiei Gaza, a difuzat videoclipuri cu zona devastată în care se văd mulţi răniţi, printre care şi copii, care sunt duși la spitalul din apropiere. Bilanţul exact încă nu a fost stabilit.

Citește și: Cum s-a încheiat războiul dintre Israel și Fâșia Gaza în 2021

Armata israeliană a efectuat marţi raiduri aeriene asupra Jabaliei, într-o zonă apropiată de Falluja. Doctorii din spitale au declarat că au existat sute de victime – morţi şi răniţi. Videoclipurile văzute marţi de CNN arată şiruri lungi de cadavre în faţa spitalului indonezian din regiune, cea mai apropiată unitate medicală de tabăra din Jabalia.