Un ciclon polar traverseaza Romania
Un ciclon polar traverseaza Romania

Ciclon polar peste România, este avertismentul meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, în următoarele zile vom avea parte de ploi, ninsori și chiar ger în unele zone din teritoriu.

Un ciclon polar traversează România, astfel că temperaturile vor ajunge până la limita îngheţului în multe zone din țară, în următoarele două zile, anunță Administrația Națională de Meteorologie. În plus, la munte nu este exclus să apară lapovița și chiar ninsori, în timp ce în restul teritoriului vse vor înregistra ploi.

Vineri, 10 noiembrie, temperaturile, în special cele nocturne, vor marca o creștere față de ziua precedentă în toată România.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi spre seară în sud-vest, iar noaptea în vest, nord, centru și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Citește și: Cod galben de vijelii și ploi

Vor fi mai ales ploi, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai substanțiale. De asemenea, pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În plus, vântul va avea intensificări în Banat, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și parțial în Transilvania, cu viteze între 45 și 65 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

În București, temperaturile, în special cele nocturne, vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, cu probabilitate mai mare de ploaie pe parcursul nopții, în timp vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade Celsius, iar cea minimă de 6…8 grade Celsius.

Conform ANM, sâmbătă cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și temporar va ploua în toată țara, iar noaptea doar izolat și slab în zonele vestice, nordice și centrale. De asemenea, în zona montană, îndeosebi la peste 1500 de metri altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla mai tare, în prima parte a intervalului în sud-estul țării și local în zona montană înaltă, iar seara și noaptea în toată țara, dar cu precădere la munte unde se vor înregistra fi viteze de peste 70…80 km/h.

Temperaturile maxime în prima zi de weekend se vor încadra între 9 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze pe litoral. Nu în ultimul rând, porivit ANM, izolat își vaface apariția și ceața.