Ce icoana trebuie sa ai la intrarea in casa
Ce icoana trebuie sa ai la intrarea in casa

Am aflat ce icoană trebuie să ai la intrarea în casă. Așa ești ferit de toate relele. Românii știu cât de important este să ai în casă icoane care să aducă în casă liniștea, armonia și protecția lui Dumnezeu.

Astăzi îți vom spune ce icoană trebuie să ai la intrarea în casă pentru a fi protejat de toate relele. Așadar, care este icoana care trebuie să stea obligatoriu la intrarea în casa ta.

Prezența icoanelor în casele românilor este extrem de importantă, pentru că acestea manifestă efecte miraculoase asupra întregii case, aducând bunăstare, liniște și prosperitate financiară.

Poziționarea strategică a icoanelor, în diverse zone ale locuinței, influențează în mod direct atmosfera și binecuvântările primite. Cu toții am observat icoane în casele bunicilor, plasate adesea deasupra ușilor de intrare.

Citește și: Rugăciune pentru cei care nu au un partener de viață

Această practică nu este întâmplătoare, ci are o semnificație deosebită. Există diverse tipuri de icoane, iar locurile în care le amplasezi în casă determină efectele lor asupra locatarilor.

Icoanele sunt ocrotitori ai oamenilor și ai familiei. Proaspetele mămici le așează adesea în pătuțul bebelușului sau în camera acestuia, iar altele le găsesc loc în dormitoare sau în camera de zi. Un exemplu relevant este icoana cu Sfântul ocrotitor al familiei, amplasată de obicei la intrarea în casă. Aceasta simbolizează protejarea Divină a întregii case și este aleasă în funcție de sfântul numelui capului familiei sau de către preot.

Icoanele se plasează în diverse locuri, cu condiția să fie sfințite  de către un preot și ortodoxe. Acestea, adesea își găsesc loc pe pereții camerelor în care oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, în încăperile destinate meselor sau în dormitor și nu în ultimul rând în camerele copiilor.

Se spune că, pentru o protecție spirituală completă, este recomandat să ai trei tipuri de icoane în locuința ta. În primul rând, o icoană cu Iisus Hristos, considerată una dintre cele mai importante pentru orice creștin ortodox, aceasta trebuind să fie amplasată în casă.

Citește și: Papa de la Roma, avertisment șocant

O a doua icoană care trebuie să se regăsească în orice casă este cea a Maicii Domnului, la care căreia i se aduc rugăciuni constante. Aceasta ar trebui să ocupe un loc în dormitor sau în camera de zi.

Nu în ultimul rând, cea de-a treia icoană necesară înorice locuință de oameni credincioși este cea a Sfintei Treimi, care oferă protecție întregii case împotriva tuturor necazurilor.

De asemenea, este important ca toate aceste icoane să fie duse la biserică și sfințite de către preot pentru a-și îndeplini cu adevărat scopul spiritual.