Rapirea din Serai, scoasa la vanzare pe OLX
Rapirea din Serai, scoasa la vanzare pe OLX

Dacă ai carpeta cu Răpirea din Serai prin casă, ți-a pus Dumnezeu mâna în cap. Se vinde cu bani mulți pe site-urile de vânzări. Astfel, dacă ai dat de ea prin casă și încă mai este în stare bună poți face bani frumoși chiar înainte de Sărbători.

Carpeta cu Răpirea din Serai se vinde cu o mică avere. Ți-a pus Dumnezeu mâna în cap dacă o mai ai prin casă

Un internaut le-a dat idei românilor cum să facă bani chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Astfel, vânzătorul de pe OLX a postat un anunț mai mult decât interesant.

Își vinde carpeta cu Răpirea din Serai cu o mică avere, bani suficienți pentru petrecerea unor sărbători de vis. Astfel, vânzătorul solicită pe carpeta lui mai veche de 50 de ani nu mai puțin de 5000 de lei.

Citește și: Cum ne îmbolnăvim stând în casă

Anunțul vânzătorului de pe OLX

”Carpeta Rapirea din Serai veche de peste 50 de ani
Carpeta Răpirea din Serai
Carpeta este veche de peste 50 de ani
Prețul este de 1000€ negociabil
Sunați doar la numărul de telefon +40*******90”, este anunțul vânzătorului de pe OLX.

Românii caută carpetele vechi de prin casă?

Cu siguranță că cei care au văzut anunțul respectiv sau au luat la cunoștință despre el, caută acum prin toată casa carpetele care până mai acum câțiva ani făceau frumoși pereții multor case.

Șanse sunt, chiar dacă multe gospodine au dat jos carpetele cu Răpirtea din Serai acum multe zeci de ani și le-au și aruncat la gunoi. Care au fost mai prevăztoare și le-au pus undeva bine, prin vreun fund de șifonier sau de debara acum au șanse să facă bani frumoși cu ele.

Ajunsă subiect de glume cu ”cocalari şi piţipoance”,  Răpirea din serai este, înainte de a fi o carpetă intens folosită în unele case din România, o operă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret de Stephanie Gottlieb, care a revizuit libretul cu acelaşi titlu scris de Christoph Friedrich Bretzner.

Citește și: Comuna din România care va avea propria monedă virtuală

Povestea Răpirii din Serai, compoziția Wolfgang Amadeus Mozart

”Constanţa era închisă în palatul lui Selim Paşa. Belmonte, un tânăr nobil spaniol dorea să o elibereze, dar nu avea acces în palat, aşa că s-a dat drept unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi italieni ai timpului, profitând de faptul că Selim Paşa este mare amator de arhitectură. La miezul nopţii, Belmonte pătrunde în grădina palatului (serai) şi cu ajutorul unei scări coboară către o barcă acostată la ţărm.

Sunt prinşi, Selim Paşa soseşte şi pe rând, Belmonte şi Constanţa iau vina asupra lor, fiecare dorind să-l salveze pe celălalt. Impresionat de puterea dragostei lor, Selim Paşa îi iartă şi le redă tuturor libertatea”, explică Ionuţ Puerava, pe scurt, povestea Răpirii din serai.