Cea mai sigura masina din lume este un Volvo
Cea mai sigura masina din lume este un Volvo

Cea mai sigură mașină din lume a fost fabricată în Suedia! Autoturismul a fost riguros cercetat timp de 13 ani, iar statisticile legate de accidentele din toată lumea au fost verificate în toată această perioadă. Rezultatul cercetării a fost greu de crezut chiar și de către cei care au făcut studiul! În această mașină nu a murit nimeni, niciodată!

Cea mai sigură mașină din lume este un Volvo

Vorbim despre compania siedeză Volvo, care chiar se gândește la siguranța șoferului, dar și a pasagerilor! Cu o istorie de aproape 100 de ani, Volvo și-a câștigat locul în industria automobilistică, încă de la început, când pe 14 aprilie 1927 prima mașină, poreclită „Jakob”, a părăsit porțile fabricii din Göteborg, Suedia. Suedezii de la Volvo au produs între anii 1927 și 31 decembrie 2007 nu mai puțin de 14.937.411 automobile care au devenit un adevărat simbol al siguranței și al inovației în toți acești ani.

Inginerii se la Volvo chiar se gândesc la siguranța șoferului și a pasagerilor, atunci când proiectează câte un model nou. Cel mai nou model al companiei este modelul Volvo XC90. Acesta este devada vie a proiectării cu gândul la siguranță, devenind cea mai sigură mașină din lume.

Cea mai sigura masina din lume este un Volvo
Cea mai sigura masina din lume este un Volvo

Nimeni nu a murit într-un Volvo XC90

Compania Thatcham Research, specializată în domeniul siguranței vehiculelor, a vrut să testeze până la limita extremă și să afirme sau să infirme acest titlu câștigat de acest nou model al suedezilor. Conform acestora, statisticile arată că Volvo XC90 este singurul din lume în care nu au fost înregistrate decese în caz de accident.

Acest model are o istorie de 18 ani, primul SUV XC90 apărând pe piața de gen, în anul 2002, iar cei de la Thatcham Research au făcut această cercetare pe o perioadă de 13 ani, din 2004 și până în 2017. Volvo XC90 și-a câștigat, astfel, pe drept, cele cinci stele la testele Euro NCAP și se numără de mai mulți ani în topul celor mai sigure mașini din lume.

”De multe ori, când vine vorba de mașinile noi nu vezi accidente cu morți pentru că este nevoie de timp pentru ca un număr mare de autoturisme să fie cumpărat și să ajungă pe șosele. Dar aici vorbim despre o mașină produsă pentru prima dată în urmă cu 14 ani, care are un istoric, iar atunci cifrele ies în evidență. Rezistența ei nu stă doar în modul în care se ține pe șosea, ci și în sistemele pasive, precum centurile de siguranță, airbagurile și structura ei fundamentală”, a declarat Matthew Avery, directorul echipei de cercetare.