Diego Armando Maradona a murit
Diego Armando Maradona a murit

Cine a fost, de fapt, Diego Armando Maradona. A fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Pe cât de mare a fost, pe atât de controversată i-a fost viața în afara terenului de joc. A avut o viață plină de droguri și de alcool, motive pentru care, probabil, a murit tânăr. A murit Diego Armando Maradona. Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit, în urma unui stop cardiac, potrivit presei din America Latină.

A murit Diego Armando Maradona. Fostul mare fotbalist avea 60 de ani și a decedat în urma unui infarct

Diego Armando Maradona a fost considerat de către mulți din lumea fotbalului, jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc. ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Diego Armando Maradona a jucat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

Diego Armando Maradona a murit
Diego Armando Maradona a murit

Diego Armando Maradona, 91 de selecții pentru naționala Argentinei și 34 de goluri

De asemenea, în cariera sa internațională, a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat nu mai puțin de 34 de goluri. Diego Armando Maradona a participat la 4 turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

La același turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat împotriva Angliei, a marcat două goluri în victoria Argentinei cu scorul de 2-1, goluri care l-au consacrat la nivel mondial. Primul gol a fost marcat cu mâna și numit ulterior mâna lui Dumnezeu, conform declarațiilor fotbalistului, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat șase jucători englezi, gol care a fost numit ulterior golul secolului”, scrie wikipedia.org.

Diego Armando Maradona, cel mai controversat sportiv. O viață plină de droguri și alcool

Din mai multe motive, Diego Armando Maradona este considerat una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului. A fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, începând cu anul 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină și în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din S.U.A., după ce ar fi folosit efedrină.

După retragerea din activitate la a 37-a aniversare în 1997, Diego Armando Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină.

În 2005, Diego Armando Maradona se opera de stomac pentru că era prea gras

De asemenea, în 2005, a suferit o operație chirurgicală la stomac, menită să oprească creșterea sa în greutate. După ce a depășit dependența de cocaină, Diego Armando Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune în Argentina.

În octombrie 2008, printr-o decizie care a surprins pe mulți, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010. A fost cel mai mare jucător al anilor ’80-’90. A fost adversarul lui Hagi la Cupa Mondială din 1990. 

Diego Armando Maradona a bătutu două recorduri modndiale cu sumele pentru care a fost transferat

Maradona este unicul jucător din istoria fotbalului ale cărui transferuri a bătut două recorduri mondiale de două ori. Prima dată atunci când a fost transferat la FC Barcelona pentru 5 milioane de lire sterline, și a doua oară când a fost transferat la Napoli pentru 6,9 milioane de lire sterline”, mai scrie wikipedia.org.

A murit Diego Armando Maradona. Presa din Argentina a anunțat că marele fotbalist a murit în urma unui stop cardio-repirator. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, fostul mare fotbalist a decedat după atac de cord. De curând, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier după ce i se descoperise un cheag de sânge.

Diego Armando Maradona fusese operat cu succes pe creier

Diego Armando Maradona a fost operat cu succes pe creier, pe data de 3 noiembrie, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT.

Hematomul s-ar fi produs în urma unui traumatism şi ar putea fi rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o în ultima vreme.

Diego Armando Maradona se afla acasă în timp ce a făcut infarct

Marele sportiv, internat iniţial într-un spital din La Plata, cu o zi înainte, suferind de anemie şi deshidratare, a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier.

Maradona se afla intr-o casa din Tigre după operația suferită în urmă cu câteva săptămâni. De asemenea, este bine cunoscut faptul că Diego Armando Maradona se lupta cu dependența de alcool și cu depresia.

Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani
Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani

Medicii anunțau că starea lui Diego Armando Maradona era foarte bună

Medicii l-au internat pentru un control de rutina la începutul lunii, apoi l-au operat de urgență dupa ce i-au descoperit un cheag de sânge la creier.

Veștile medicilor erau bune, că starea de sănătate a marelui fotbalis se îmbunătățește pe zi ce trece și ca D10S se recuperează peste așteptări în urma intervenției chirurgicale suferite.