A murit Maradona
A murit Maradona

Este doliu în fotbalul mondial, după ce Diego Armando Maradona a murit! Fotbalistul de legendă a suferit o operație pe creier, în urmă cu câteva zile, însă își revenise, iar medicii erau chiar surprinși de cât de repede se recuperează. Nenorocirea s-a produs însă în urmă cu scurt timp.

A murit Maradona. Fostul fotbalist avea 60 de ani

Maradona era intr-o casa din Tigre dupa operatia suferita in urma cu cateva saptamani, când Zeul Argentinei a facut stop cardiac și a murit.

Maradona se lupta cu dependenta de alcool si cu depresia. Medicii l-au internat pentru un control de rutina la inceputul lunii, apoi l-au operat de urgenta dupa ce i-au gasit un cheag de sânge pe creier.

A murit Maradona
A murit Maradona

Fusese operat recent pe creier

Veștile venite de la doctori anunțau ca starea de sanatate a lui Maradona se îmbunătățeste ‘pe zi ce trece’ si ca D10S se recupereaza peste asteptari in urma interventiei suferite.

A fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA. De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona joaca pentru (1976-2018), Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

Carieră impecabilă în fotbal

În cariera sa internațională, a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

La același turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat împotriva Angliei, a marcat două goluri în victoria Argentinei cu scorul de 2-1, goluri care l-au consacrat la nivel mondial. Primul gol a fost marcat cu mâna și numit ulterior mâna lui Dumnezeu, conform declarațiilor fotbalistului, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat șase jucători englezi, gol care a fost numit ulterior golul secolului.