Cristian Tudor Popescu dă de pereti cu Sebastian Coltescu
Cristian Tudor Popescu dă de pereti cu Sebastian Coltescu

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul său caracteristic episodul Sebastian Colțescu, cunoscut acum la nivel mondial, după ce arbitrul român a jignit un membru al staff-ului lui Bașakșehirspor, în timpul partidei din grupele Ligii Campionilor disputate pe terenul lui PSG. Cele două echipe s-au retras de pe teren, iar Colțescu a enervat o întreagă planetă.

Cristian Tudor Popescu dă de pereți cu Sebastian Colțescu

”Nu aș vrea să mai vorbesc despre fotbal. Am făcut-o recent despre Diego Maradona și mi-a ajuns… Pentru că insisți și pentru că nu e vorba doar despre sport, o să îți explic ce s-a întâmplat aici.

A-l acuza de rasism pe acest domn Colțescu e prea mult și prea nobil pentru persoana lui. E vorba de meltenism, de ghiolbănie! El este un cetățean al Românichii, nu al României”, a declarat cunoscutul jurnalist pentru ProSport.

Cristian Tudor Popescu dă de pereti cu Sebastian Coltescu
Cristian Tudor Popescu dă de pereti cu Sebastian Coltescu

”Cum să nu poată identifica un arbitru un membru al unei echipe?”

”Ceea ce numesc oficialii occidentali sau politicienii rasism este pură ghiolbănie a acestui personaj. Pe deasupra, este nedumerit, ca și destui alți cetățeni ai Românichii, de ce se întâmplă aceste lucruri acum, de ce se face atâta zarvă, de ce tot tapajul acesta… În mintea lui, se gândește >.

Înțeleg că există o scuză că nu ar fi putut să identifice jucătorul altfel… Cum să nu poată identifica un arbitru un membru al unei echipe? Cum să nu-l poată identifica altfel decât folosind expresa >?

Este inacceptabil să nu ai cultura, indiferent de convingerile tale și indiferent dacă ești un ghiolban în Românica, nu în România, de adresare și de identificare! Vorbim totuși despre un arbitru de Champions League! Ești obligat să ai această minimă cultură.

”De ce a vorbit românește?”

Să vă mai spun ceva. Ați observat că el a vorbit românește, nu a vorbit în engleză sau franceză? De ce? Turca nu îi puteam cere să o cunoască, dar engleza e o limba oficială și e limba utilizată în UEFA Champions League. Chiar și cei de la Bașakșehirspor i s-au adresat lui în engleză.

De ce a vorbit românește? Pentru că s-a gândit că nu va înțelege nimeni. În subconștient a crezut că vorbind în limba lui și a lui Hațegan nu îl va auzi nimeni și nu îl va înțelege. A vrut să se ascundă. Asta este povestea acestui episod”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.