ING Bank, anunt despre amanarea ratelor
ING Bank, anunt despre amanarea ratelor

ING a făcut anunțul așteptat de sute de mii de români. Ce trebuie să știe românii, se poate citi în articolul de mai jos.

ING Bank, anunț important pentru toți românii. Ce se întâmplă cu ratele clienților

ING a făcut anunțul important pentru sute de mii de români. Ce trebuie să știe clienții, citiți în rândurile din continuare. Astfel, clienţii ING Bank care mai pot beneficia de prelungirea perioadei de suspendare a ratelor pot depune solicitarea de amânare a ratelor până pe 15 martie.

De asemenea, aceștia trebuie să știe că perioada maximă de suspendare a obligațiilor de plată pentru un credit este de nouă luni. Aceasta perioadă va include, dacă este cazul, și perioada de suspendare de care au beneficiat clienții în anul trecut.

Ce credite beneficiază de amânare

Astfel, eligibile pentru amânarea plăţilor sunt acele credite acordate înainte de data de data de 30 martie 2020, inclusiv.

ING Bank România a anunțat că prelungește programul de amânare a obligațiilor de plată ale clienților săi până la 15 martie 2021, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 227 din 30 decembrie 2020.

Care sunt criteriile de eligibilitate

Astfel, persoanele fizice și juridice afectate de pandemia de coronavirus care necesită sprijin și care sunt eligibile potrivit noilor criterii pot cere băncii amânarea plăților, potrivit unui comunicat al băncii.

Astfel, noile criterii de eligibilitate, aplicabile atât persoanelor fizice cât și firmelor sunt:

1.Creditele contractate să nu aibă restanțe la momentul solicitării suspendării;

2. Data scadenței finale a obligațiilor de rambursare prevăzută în contractele de credit să fie ulterioară datei solicitării amânării obligațiilor de plată. În plus, eligibile pentru suspendare sunt plățile la creditele acordate înainte de data de 30 martie 2020 (inclusiv) și la cele care nu au fost declarate scadente anticipat până la 31 decembrie 2020 (inclusiv)”, potrivit ING.

Care este perioada maximă de suspendare a creditelor

De asemenea, perioada maximă de suspendare a obligațiilor de plată pentru un credit este de 9 luni. Aceasta va include, dacă este cazul, și perioada de suspendare de care a beneficiat clientul în anul trecut.

Dacă, spre exemplu, pentru un credit a beneficiat deja de șase luni de suspendare, clientul mai poate cere suspendare pentru acel credit pentru maximum trei luni.

Continuarea articolului  pe playtech.ro.