Adidas a scos la vanzare ghete care seamana cu coronavirusul
Adidas a scos la vanzare ghete care seamana cu coronavirusul

Renumita companie Adidas a scos pe piață o nouă gamă de încălțăminte sport care seamănă izbitor cu …coronavirusul! Întreaga planetă trece prin cea mai gravă pandemie din ultimele secole, dar virusul se pare că i-a inspirat pe inginerii de la Adidas.

Adidas a scos la vânzare ghete care seamănă cu coronavirusul

Noile modele de ghete de la Adidas au umplut cu reclame internetul, iar ceea ce atrage cel mai mult atenție este modelul denumit Predator. Acest model este, de fapt, o gheată destinată fotbaliștilor.

Dotate cu crampoane, ghetele Predator duc imediat cu gândul la mult hulitul coronavirus, deoarece suprafața lor au mici ridicături care seamănă destul de mult cu ”coroana” folosită de coronavirus pentru a se atașa de celulele sănătoase.

Cu sau fără crampoane, dar cu ”coroana” asemănătoare cu cea a coronavirusului

”Nu poti schimba jocul decat daca lasi jocul sa te schimbe mai intai. Imbunatateste-ti jocul cu fiecare repriza. Castiga mai mult control. Descopera-ti adevarata putere cu Predator Freak. Am extins Demonskin 2.0 la acesti pantofi de fotbal pentru un control suplimentar al mingii. Gulerul din doua bucati ajuta piciorul sa se potriveasca usor in caputa Adidas Primeknit. Talpa exterioara divizata te ajuta sa domini gazonul”. Așa sună descrierea de pe site-ul Intersport al noilor ghete de fotbal de la Adidas.

Așa cum coronavirusul se agață cu ”coroana” de celulele sănătoase, așa spune Adida că noul model de ghete ajută ppurtătorul să controleze mai bine mingea! Iubitorii de sport care nu au nevoie de crampoane se pot bucura și ei de pantofi de sport Predator, iar prețul este unul mai mic. Cei cu crampoane costă între 900 și 1300 de lei, pe când cei fără crampoane pot fi cumpărați și cu 500 de lei.

Adidas și Puma companii ”înfrățite”

Compania Adidas are o poveste foarte interesantă, care a început în anul 1920, în Germania. Adolf Dassler a pornit afacerea în beciul casei sale. Fabrica pantofi de sport. În anul 1924 se alătură și fratele său, Rudolf. Momentul de cotitură a avut loc la Jocurile Olimpice din anul 1936, când cei doi frați îi asigura ghetele atletului afro-american Jesse Owen, care a câștigat 4 medalii de aur. Contractele au început să vină din toată lumea.

Al Doilea Război Mondial i-a învrpjbit e cei doi frați, care se hotărăsc să meargă pe drumuri separate. Rudolf Dessler si-a infiintat propria firma “Ruda”, denumita mai tarziu “Puma”, iar Adolf a înființat la rândul său propria companie, denumită “adidas AG”. Ambele companii își au sediul în același oraș aflat în regiunea de sud a Germaniei, la 200 km nord de Munchen.