Guvernul Citu elimina sporurile bugetarilor
Guvernul Citu elimina sporurile bugetarilor

Adio sporuri pentru bugetari, care în unele cazuri aproape că își dublau salariul din sporul de antenă și de stres. Guvernul Cîțu a venit cu un anunț care i-a întristat pe unii angajați ai statului! Sporurile acordate nu vor mai avea voie să depășească o anumită sumă!

Guvernul Cîțu elimină sporurile bugetarilor

Cea care a venit cu vestea a fost ministrul Muncii, Raluc Turcan, care a spus că lucrează la legea salarizării, însă nu există presiune pentru finalizarea ei. Așadar, Ministerul Muncii va avea timp să lucreze în liniște la ea, fără a fi nevoiți după aceea să intervină cu prea multe excepții.

„Am solicitat ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privința salarizării în sistemul public plecând de la niște principii pe care Ministerul Muncii le-a identificat: Să existe unitate în privința salariului în plată, care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze calculul salariilor să fie 2.300 de lei, nivelul salariul minim brut pe economie.

Guvernul Citu elimina sporurile bugetarilor
Guvernul Citu elimina sporurile bugetarilor

Care este suma maximă pe care o pot primi bugetarii, pe lângă salariu

Dacă sunt sporuri care sunt necesar a fi acordate, ele să nu depășească 20% din nivelul salariului de baza. Sistemul sporurilor să fie revizuit radical, unele sporuri să fie acordate în sume fixă pentru că presupun expunerea la condiții de muncă identice și altele eliminate și în domeniile respective să se prefere o reașezare pe grilă de salarizare a salariilor în plată”, a declarat Turcan.

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, bugetarii se vor bucura în continuare de sporuri, însă nu mai mari de 460 de lei pe lună! Rămâne de văzut cum va arăta legea, atunci când va fi trimisă în Parlament pentru a fi votată. „Nu avem o presiune foarte mare să o finalizăm, pentru că nu dorim să facem o lege dominată de excepții. Ne-am propus cam într-un an de zile”, a spusTurcan.