Vlad Voiculescu scapa de demitere. Cum este aparat de un coleg din USR
Vlad Voiculescu scapa de demitere. Cum este aparat de un coleg din USR

Vlad Voiculescu nu va fi demis din funcția de ministru al Sănătății, deși PNL a cerut eliberarea sa din funcție. Ședința din cadrul coaliției de guvernare a fost una cu scântei. Reprezentanții USR-PLUS au amenințat cu ieșirea de la guvernare, așa că PNL a fost nevoit să îl păsuiască pe Vlad Voiculescu. Ludovic Orban a spus însă că USR este responsabil politic.

Vlad Voiculescu scapă de demitere. Cum este apărat de un coleg din USR!

”Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă. Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.

”Premierul când va considera imperios necesar declanașarea procedurii de schimbare a unui ministru, sunt convins că o va face. Fiecare partid din coaliție trebuie să aibă propria evaluare și când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să propună schimbarea. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care e nevoie de o analiză obiectivă și exigentă și în cazul în care nu se observă o îmbunătățire se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului. Orice ministru care nu girează cu profesionalism poate să afecteze percepția coaliției”, a susținut președintele PNL.

Vlad Voiculescu scapa de demitere. Cum este aparat de un coleg din USR
Vlad Voiculescu scapa de demitere. Cum este aparat de un coleg din USR

”Regret că evacuarea s-a făcut în prezența mass-media”

USR face zid în jurul lui Vlad Voiculescu. Liderul deputaților USR, Cristina Mădălina Prună, l-a susținut pe Vlad Voiculescu, în direct, la România TV, unde singurul regret pe care îl are, după cum spune ea, în cazul Foișorul de Foc, a fost faptul că evacuarea s-a făcut… de față cu ziariștii!

”Vlad Voiculescu are susținerea USR-PLUS, deoarece vrea să facă reformă în sistemul medical din România, vrea să scoată mafia din sistemul medical din România. Regret ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișorul de Foc. Regret că evacuarea s-a făcut în prezența mass-media. Trebuia să se facă fără prezența jurnalitilor și a televiziunilor”, a declarat la România TV Cristina Mădălina Prună, deputat USR-PLUS.