A aparut inca o varianta de coronavirus
A aparut inca o varianta de coronavirus

Autoritățile sanitare din întreaga lume sunt în alertă, după ce s-a descoperit că SAR-COV 2 a suportat o nouă tranformare! Această nouă variantă de coronavirus a dus la explozia de noi cazuri din India!

A apărut încă o variantă de coronavirus. Stă la baza exploziei de noi cazuri din India

India este copleșită de coronavirus, după ce s-a înregistrat vineri cel mai mare număr de noi infectări de până acum: 234.000! Organizația Mondială a Sănătății trage un puternic semnal de alarmă, după ce s-a descoperit că explozia aceasta de noi cazuri se datorează unei noi variante de coronavirus. Aceasta este mult mai contagioasă și se pare că face ca vaccinul să nu fie atât de eficient.

Noutatea are două mutații în genomul său și a fost depistată la sfârșitul anului 2020 în două state, moment din care ”procentul cazurilor a crescut considerabil”, a declarat la o conferinţă de presă Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul organizației.

A aparut inca o varianta de coronavirus
A aparut inca o varianta de coronavirus

În multe cazuri, vaccinul nu își mai face efectul

India a raportat în cursul zilei de vineri un nou record zilnic de cazuri – peste 234.000 prezent în cel de-al doilea val al pandemiei din țară, India fiind a doua cea mai afectată din lume ca număr de cazuri și a patra din dreptul cifrelor de deces în urma infectării cu COVID-19.

”Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutaţii iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim”, a spus experta. Cea mai îngrijorătoare veste vine însă de-abia acum: mutațiile identificate au unele asemănări cu cele două deja cunoscute care pot fi mai contagioase, iar în unele dintre cazuri pot să reducă ”neutralizarea şi pot avea astfel impact asupra vaccinurilor”.

A treia doză de vaccin este destinată noilor tulpine

Compania Moderna a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că până la finele a.c. americanii ar putea să primească o a treia doză din vaccinul anti-CODI-19 pentru a fi protejați de noile variante ale coronavirusului, relatează Business Insider.

”Țările care deja au atins o rată mare de vaccinare probabil vor fi pregătite să se concentreze pe administrarea unui nou rapel în 2022, posibil chiar de la sfârșitul acestui an”, a declarat Corinne Le Goff, director comercial al Moderna într-o discuție cu investitorii.

”Țări precum SUA, unde campania de vaccinare are un ritm alert, ar putea începe să facă al doilea rapel în curând, dar pentru că numai 5 la sută din populația globului a fost vaccinată, majoritatea țărilor vor continua să-și vaccineze populația cu doza inițială”, a explicat oficialul Moderna.