Reteta de budinca cu paste
Reteta de budinca cu paste

ProfiNews vă aduce cea mai simplă și gustoasă rețeta de budincă cu paste. Este foarte ușor de făcut, dar trebuie să avem grijă, deoarece există un detaliu pe care nu puțini îl cunosc, iar acesta face diferența dintre o budincă perfectă și una mediocră.

Rețeta de budincă cu paste

Această rețetă de budincă cu paste este deliciul celor mici, dar și cei mari o adoră și poate fi făcută de câte ori simțim nevoia de ceva dulce, deoarece se prepară foarte repede și nici nu costă prea mult.

Trebuie ținut cont de faptul că pentru a avea o budincă perfectă trebuie să adăugăm smântână lichidă în compoziția de ouă, brânză dulce și zahăr vanilat. Compozișia va fi mult mai cremoasă și mai consistentă.

Reteta de budinca cu paste
Reteta de budinca cu paste

Secretul gustului

Ideal ar fi să o faci din tăieței mai groși sau dintr-o formă de paste care sunt groase și goale înauntru pentru ca la tăiere să arate impresionant. De asemenea, un alt secret pentru a putea avea o crustă deosebită este presărarea unui pesmet din biscuiți simpli. Aceasta se pune abia la jumătatea coacerii prăjiturii.

Ingrediente pentru budinca de paste

Ingrediente (8-10 porții)
400g taietei lati cu 8 oua Baneasa
800g branza de vaci
200g stafide
o fiola esenta de rom
400ml apa
5 oua mari
150g zahar tos
150g zahar pudra
2 linguri coaja de lamaie
miezul de la o pastaie de vanilie
un praf de sare

Mod de preparare

Dacă vrei să adaugi stafide, trebuie puse la hidradat. Fierbe apa pentru paste și adaugă câteva picături de esență, majoritatea folosesc rom. În timpul acesta, freacă gălbenușurile cu zahărul pudră, smântâna de gătit și vanilia cu mixerul și adaugă brânza de vaci, stafide, coaja de lămâie și amestecă până ce totul se omogenizează. Ia pastele de pe foc, scurge-le bine și dă-le sub un jet de apă rece.

Pune totul în tava pe care o ai pregătită în care torni ulterior compoziția de ouă cu smântâna de gătit și un praf de sare. Pune tava la cuptor 30-35 de minute la 180 de grade Celsius și înainte să o servești lasă-o la răcit cel puțin 10 minute.