Romanii sunt indemnati sa mearga la vaccinare fara declaratie pe propria raspundere
Romanii sunt indemnati sa mearga la vaccinare fara declaratie pe propria raspundere

Cum poți ieși afară fără declarație pe propria răspundere după ora 22:00. Autoritățile au anunțat că o categorie de români pot ieși din case după ora 22:00, fără a avea asupra lor declarație pe propria răspundere.

Poți ieși din casă după ora 22:00 dacă mergi să te vaccinezi anti-covid. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Cum poți ieși afară fără declarație pe propria răspundere după ora 22:00. Autoritățile inventează tot felul de chestii pentru a atrage populația să se vaccineze. Ultima găselniță este ieșitul afară din casă fără declarație pe propria răspundere pentru cei care merg să se vaccineze. Valeriu Gheorghita îi îndeamnă pe români să se vaccineze după ora 22:00, dar nu știe dacă este nevoie de declarație pe propria răspundere.

Românii care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului se pot deplasa şi după ora 22:00, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghita nu stie daca declaratia este necesara acelora care se vaccineaza dupa ora 22:00

Valeriu Gheorghita nu stie daca declaratia este necesara acelora care se vaccineaza dupa ora 22:00

Persoanele care merg la vaccinare au voie să iasă din casă după ora 22:00

Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22:00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a spus Valeriu Gheorghiţă, şeful CNCAV.

Întrebat dacă după ora 22:00 persoanele care merg să se vaccineze anti-coronavirus au nevoie de declaraţie, el a răspuns: ”În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”.

Centrele de vaccinare cu AstraZeneca vor primi vaccinuri de la Pfizer

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Valeriu Gheorghiţă a spus că ”foarte probabil” majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, ser de la compania Pfizer.

Şeful CNCAV a precizat că în toate centrele AstraZeneca se va continua activitatea pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate.

În fiecare județ va exista și un centru unde se vaccinează cu AstraZeneca

El a adăugat că în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare AstraZeneca, ”preferabil” în oraşe, în municipii, pentru cei care doresc să le fie administrat acest ser.

Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate.

Centrele de vaccinare vor asigura rapelul cu AstraZeneca, dacă prima doză a fost administrată cu acest vaccin

Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.