Melinda Gates a primit suma care ii revine dupa divortul de Bill Gates
Melinda Gates a primit suma care ii revine dupa divortul de Bill Gates

Melinda Gates și-a primit partea din averea pe care a strâns-o alături de Bill Gates în cei 27 de ani de căsnicie. Divorțul dintre cei doi filantropi americani a fost pronunțat, iar femeia a devenit bogată peste noapte. Averea nu s-a împărțit însă la doi!

Melinda Gates a primit suma care îi revine după divorțul de Bill Gates

Fanii celebrului cuplu care își doreau ca Melinda și Bill Gates să revină la gânduri mai bune și să se împace au fost tare dezamăgiți. Cei doi filantropi au divorțat, iar Melinda a primit a doua zi în conturile sale nu mai puțin de 1,8 miliarde de dolari.

Banii respectivi i-au fost transferați în cont de compania de investiții Cascade Investment, care aparține lui Bill Gates, scrie Bloomberg. Divorțul cuplului de filantropi-miliardari este văzut ca unul dintre cele mai scumpe din lume, după divorțul de acum câțiva ani dintre Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și fosta sa soție, MacKenzie Scott.

Melinda Gates a primit suma care ii revine dupa divortul de Bill Gates
Melinda Gates a primit suma care ii revine dupa divortul de Bill Gates

Melinda nu a primit jumătate din avere

Fosta soție a lui Bill Gates deține acum 14,1 milioane de acțiuni la Canadian National Railway Co., în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Comisiei de Valori Mobiliare și schimb, valabile la 3 mai.

Cascade Investment i-a transferat, de asemenea, 2,94 de milioane de acțiuni la AutoNation Inc., în valoare de 309 milioane de dolari. Prin firma respectivă, Bill Gates investește în imobiliare, energie și Horeca, dar deține acțiuni la zeci de companii de stat, printre care Deere & Co. sau Republic Services Inc.

De asemenea, Bill și Melinda Gates se numără printre cei mai mari latifundiari din SUA, având cele mai multe terenuri cumpărate. Averea de-acum fostului cuplu Gates este de 145,4 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg Billionaires.

Anunțul separării a venit pe 3 mai 2021

Pandemia de coronavirus se pare că nu a fost o perioadă prea bună pentru cei doi miliardari. Dacă pe unii auto-izolarea i-a apropiat, pe cei doi i-a separat. Anunțul divorțului a venit pe  data de 3 mai, după nu mai puțin de 27 de ani de căsnicie. Bill și Melinda Gates au trei copii împreună.

”După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter. Nu au semnat niciodată un acord prenupțial, dar au avut un ”contract de separare”, care stipulează exact cum se împarte averea în cazul unui eventual divorț, potrivit Business Insider, care citează TMZ.