Mult trâmbițata dublare a alocațiilor pentru copii se pare că nu va mai avea loc! Guvernul Cîțu vrea să renunțe la dublarea alocațiilor, deoarece România trebuie să se încadreze în deficitul bugetar negociat cu Bruxelles-ul, iar cei care sunt nedreptățiți sunt copiii.
Guvernul Cîțu nu va mai dubla alocațiile copiilor
scrie că a intrat în posesia unor documente bombă, care arată planul secret al Guvernului Cîțu de renunțare la majorarea promisă copiilor și părinților din România! Dar cum va face asta pentru a ocoli Parlamentul?
Ei bine, se pare că Guvernul Cîțu pregătește o ordonanță de urgență, astfel încât această inițiativă să nu mai ajungă la vot în Parlament. Așadar, această dublare a alocațiilor nu mai există nici măcar în tranşele promise, iar două dintre majorările prevăzute iniţial nu mai apar deloc în documente.
Pregătește o Ordonanță de Urgență
Proiectul ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare prin Ordonanţă de Urgenţă, fără a mai lăsa Parlamentul să îşi spună punctul de vedere. Antena 3 scrie că acea majorare de 20% care ar fi trebuit să vină în două săptămâni va fi amânată pentru 1 ianuarie 2022, iar celelalte două tranşe de mărire cu 20% estimate iniţial pentru 1 ianuarie 2022 şi 1 iulie 2022 nu vor mai exista deloc!
Prin acest artificiu care îi va scandaliza pe români guvernul reuşeşte să facă o economie în acest an de 816 milioane de lei, iar în 2022 economia ar fi de vreo 2 miliarde de lei. Aceste măsuri vor fi luate, probabil, pentru ca România să se încadreze în limita de deficit bugetar, instituită prin reglementări europene (Sistemului European de Conturi – deficit ESA).
Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă se doreşte ca începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii să fie stabilită în cuantum de:
a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);
c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.



























