Raluca Turcan le cere angajatorilor sa mareasca salariile
Raluca Turcan le cere angajatorilor sa mareasca salariile

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se pare că a găsit rezolvarea pentru criza exodului tineretului din țară! Oficialul le-a cerut pur și simplu angajatorilor din România să mărească salariile, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să plece peste graniță!

Raluca Turcan le cere angajatorilor să mărească salariile

”Apelul pe care-l fac către agenții economici este să ajusteze salariile pe măsura cererii de angajați buni, pentru ca românii să nu mai plece din țară. Am discuții permanente cu agenții economici și știu că mulți se gândesc că 400-600-800 de lei în plus fac diferența între un lucrător român bun, chiar cu experiență, și un lucrător din spațiul non-UE, care, însă, în cele mai multe cazuri, trebuie pregătit pentru acel job”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ministrul recunoaște că sunt afaceri mici, care își permit cu greu să majoreze salariile, dar îi roagă să o facă! Știu că acești 400-600-800 de lei nu sunt sume ușor de dat pentru multe business-uri care se chinuie să supraviețuiască, cu marje mici, pe o piață foarte competitivă.

Raluca Turcan le cere angajatorilor sa mareasca salariile
Raluca Turcan le cere angajatorilor sa mareasca salariile

”Vedem o creștere nejustificat de mare a contractelor cu plata minimă”

Știu foarte bine cu ce presiuni mari s-au confruntat firmele în perioada crizei, însă toate comunitățile de afaceri cu care am discut la nivel local amintesc și cifrele exacte pe care companiile le-au primit de la stat pentru a menține locurile de muncă. Statul nu poate interveni pe piață pentru stabilirea salariilor. Avem pârghia salariului minim și vedem o creștere nejustificat de mare a contractelor cu plata minimă.
 
Tocmai de aceea reiau apelul către angajatori pentru o decizie pragmatică, de a accepta un cost salarial poate puțin mai mare, pentru a ține lucrătorii români acasă. Costul chiriei din străinătate, plus greutățile mari ale deplasării și chiar dorul de casă, toate acestea i-ar determina pe români să lucreze în țară”, a transmis astăzi Raluca Turcan, pe Facebook.