Doliu in politica romaneasca
Doliu in politica romaneasca

A murit un politician de marcă al României. ”A fost un mare român”. A fost zeci de ani ambasador al României în Beijing. Acesta a studiat limba și cultura chineză âncă din ani 50.

Lumea politică este în doliu. A murit ambasadorul României în China 

Lumea politică este în doliu. A murit un politician de marcă al României. ”A fost un mare român”. Romulus Ioan Budura, fost ambasador al României în China, şi vicepreședinte al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România, a încetat din viaţă.

Romulus Ioan Budura a murit la vârsta de 90 de ani. El a fost ambasador al României la Beijig şi un sinolog care a studiat limba și cultura chineză încă din anii ’50. De altfel, redacţia în limba română de la Radio China Internaţional i-a adus un omagiu marelui diplomat.

Romulus Ioan Budura a murit la 90 de ani
Romulus Ioan Budura a murit la 90 de ani

China, mesaj cutremurător pentru Romulus Ioan Budura

China Media Group (CMG) este alături de familia Budura, marea familie de sinologi și de prieteni ai Chinei, la momentul trecerii în neființă a Excelenței Sale Ambasador Romulus Ioan Budura (1931-2021).

Prieten al poporului chinez, Romulus Ioan Budura va rămâne pentru totdeauna unul dintre fondatorii prieteniei China – România, una dintre personalitățile care au adus o contribuție uriașă la dezvoltarea prieteniei și cooperărilor bilaterale, dedicație care a fost transmisă în cadrul familiei, de la o generație, la alta, dar și în lumea diplomatică, atât de specială și complicată.

China, alături de familia ambasadorului Român

În îndepărtata Republica Populară Chineză, împreună cu toți prietenii chinezi, vă suntem alături în aceste momente.

Condoleanțe și compasiune familiei”, se arată în mesajul Radio China Internaţional.

De asemenea, realizatorul tv Monica Ghiurco i-a adus un omagiu.

Este o mare pierdere pentru diplomația românească. Excelența Sa a fost una dintre cele mai complexe personalități pe care am avut onoarea să le cunosc și să le intervievez. A fost un mare român”, a scris aceasta.

De unde ar putea începe Cel De-al Treilea Război Mondial

Pe de altă parte, experții în război susțin că Al Treilea Război Mondial ar putea începe din cauza Taiwan-ului. Al Treilea Război Mondial ar putea începe în cazul în care China va decide să invadeze Taiwan.

China ar vrea să anexexeinsula Taiwan însă SUA nu lasă să se întâmple acest lucru. Invadarea Taiwan-ului ar însemna automat începerea Celui De-al Treilea Război Mondial.