Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici
Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici

Premierul Florin Cîțu spune că România nu mai este o țară cu salarii mici! Șeful Executivului își susține declarația cu exemplul a 1% dintre angajații din România! Premierul spune că acest procent dintre angajații români câștigă 3 mii de euro pe lună! În plus, îl contrazice și pe Guvernatorul BNR pe tema creșterii prețurilor și inflația reală din România.

Premierul Florin Cîțu susține că România nu mai este o țară cu salarii mici

„Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net. România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a mai declarat că prețurile nu țin de Guvern, ci de cererea și oferta din piață. „Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții”, a afirmat el, subliniind că astfel, „cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”.

Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici
Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici

Mugur Isărescu a tras un semnal de alarmă

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a venit cu vești proaste pentru români, dar și pentru Guvern. Acesta a spus că ”prognoza BNR nu arată chiar frumos”. Isărescu a spus că urmează să fie anunțată o inflație de 5% sau chiar mai mare!

„Prognoza nu arată chiar frumos. După acest vârf care este deja în prezent, îl avem aici după noi, inflaţia care va fi anunţată peste 2 zile, sau mai degrabă după mine, ca să nu angajez pe mulţi colegi, va depăşi 5%, sau va fi în jur de 5%. Şi subliniez acest lucru pentru că de regulă când noi facem o prognoză la sfârşitul anului, să spunem va fi 5,6%, cum este şi aici, există tendinţa să se spună aşa: Banca Naţională prognozează de acum înainte o inflaţie de 5,6%, preţurile vor creşte cu 5,6%. Nu este aşa. Inflaţia e deja 5%, deci mai degrabă vedem, bineînţeles şi cu acţiunea politicii monetare, care a început deja să se întărească, mai degrabă vedem o temperare a creşterilor de preţ şi acesta este efortul nostru, să menţinem inflaţia între 5 – 5,5% până la sfârşitul anului pentru ca apoi, datorită efectului de bază indicele preţurilor de consum în ianuarie coboară deja sub 5%, pe la 4 şi ceva la sută”, a spus ieri Mugur Isărescu.