Restrictiile de circulatie pe timp de noapte ar putea reveni in tara noastra
Restrictiile de circulatie pe timp de noapte ar putea reveni in tara noastra

Restricțiile de circulație pe timpul nopții ar putea reveni în România în cazul în care numărul de persoane infectate cu coronavirus va crește, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat spune că restricțiile de circulație pe timp de noapte ar putea reveni în țara noastră. Unde?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că masura restricțiilor de circulație pe timpul nopții ar putea fi luate la nivel local, în zonele în care crește incidența, dar și la nivel național.

Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței. Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale. Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a declarat Raed Arafat, în contextul în care numărul de cazuri de COVID zilnice se apropie de 1.000.

Raed Arafat spune ca daca incidenta cazurilor de covid creste s-ar putea impune din nou restrictii de circlatie pe timp de noapte
Raed Arafat spune ca daca incidenta cazurilor de covid creste s-ar putea impune din nou restrictii de circlatie pe timp de noapte

Potențialul de creștere al pandemiei, unul serios

Raed Arafat a spus și la ce ar trebui să ne așteptăm pe viitor, chiar dacă nu are estimări. ”Nu am estimări, nu am cum să știu exact. Potențialul de creștere e unul serios. După ce am văzut cifrele și modul de creștere e clar că e posibil să asistăm la creșteri mai departe. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă și care e impactul”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că cea mai eficientă metodă de prevenție a infectării cu coronavirus este vaccinarea, mai ales în contextul în care unul dintre vaccinuri, Pfizer BioNtech, a primit aprobarea definitivă.

Nu se știe ce aduce valul 4 al pandemiei

E greu de zis, mai ales că avem diferență între valul 3 și valul 4. Avem câteva milioane de persoane vaccinate. Sperăm că impactul pe secțiile ATI să nu fie identic cu valul 3. Acum e o categorie care nici nu poate fi vacciantă, vorbim de copii, ei pot fi afectați mai mult. Să spunem că poate fi un val prelungit e prematur să zicem.

De noi depinde cum limităm impactul, vaccinarea rămâne soluția. Unul dintre vaccinuri a primit aprobarea definitivă. Cei care spuneau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccin nu are aprobare definitivă, iată că acum avem un vaccin cu aprobare definitivă”, a mai spus Raed Arafat.