Cate medalii de aur a castigat David Popovici in 2022
Cate medalii de aur a castigat David Popovici in 2022

S-a aflat ce spun ungurii după performanțele lui David Popovici. Tânărul de 17 ani a uimit mapamondul datorită recordurilor doborâte în ultimele luni, iar performanțele românului sunt analizate la scară mondială. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

David Popovici, obiect de studiu la nivel mondial. Planeta vrea să vadă de unde vin performanțele sportivului român

După cele 13 medalii cucerite doar în acest an, David Popovici a atras atenția specialiștilor din lumea întreagă, care au rămas surprinși văzând prestațiile tânărului înotător, scrie digisport.ro.

Numele lui Popovici a devenit unul cunoscut și în Ungaria, iar jurnaliștii din țara vecină l-au lăudat pe sportivul român pentru maturitatea de care dă dovadă, în ciuda vârstei mici pe care o are.

David Popovici, multiplu campion mondial
David Popovici, multiplu campion mondial

Extraterestrul din bazin

„Extraterestrul din bazin. Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte. Ceva trebuie decriptat însă. David reprezenintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, au notat cei de la Nemzeti Sport.

David Popovici a câștigat tot ce era de câștigat

David Popovici a avut un parcurs excelent până acum la competițiile de înot la care a luat parte. „Racheta” a cucerit nu mai puțin de 13 medalii în 2022, în probele în care a fost angrenat.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022:

-Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
-Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
-Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
-Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
-Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
-Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
-Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
-Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
-Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
-Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
-Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
-Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
-Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt.

David Popovici participă la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Melbourne, Australia

Și asta nu este totul, David Popovici are ocazia să își crească numărul de medalii câștigate în acest an, asta după ce va participa la ultima competiție a sezonului 2022.

Românul va participa la Campionatul Mondial de înot pentru juniori în bazin scurt de la Melbourne, Australia, competiție care va avea loc în perioada 13-18 decembrie 2022.

David Popovici spune că mai are multe de învățat

Chiar și în acest context, în care a câștigat aurul peste tot pe unde a participat, sportivul român recunoasște că mai are multe de învățat și de arătat.

„Da? Un număr ok. Și au am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept”, a spus David Popovici.

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei. State of Swimming nota că David Popovici este cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 de metri liber.