Aceste masini vor fi interzise in Bucuresti
Aceste masini vor fi interzise in Bucuresti

Municipalitatea din București a interzis aceste mașini pe străzile orașului! Primăria Capitalei este decisă să vină cu schimbări importante pentru traficul rutier, dar mai ales pentru liniștea bucureștenilor. Mai exact, vor fi interzise mașinile zgomotoase pe străzile din București, noaptea, iar șoferii care nu se supun vor plăti amenzi uriașe.

Aceste mașini vor fi interzise în București

Primăria Capitalei a anunțat marți, 20 septembrie, faptul că s-a deschis procedura de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală. Mai exact, s-a decis ca unele mașini să nu mai poată circula noaptea pe străzile din București. Vorbim despre mașinile care poluează fonic și produc zgomot peste 95 dB(A).

Aceste autoturisme sunt interzise în București noaptea, dar vor avea voie să circule doar între orele 08.00 am – 21.59 pm. După această oră, șoferii suprinși prin oraș la volanul mașinilor zgomotoase vor fi amendați. Sumele sunt unele foarte mari, deoarece vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume cuprinse între 1500 şi 2500 de lei. Aceeași amendă va fi aplicată și șoferilor ale căror mașini depășesc 100 de dB(A). Dar cine va măsura, mai exact, zgomotul făcut de mașini?

Aceste masini vor fi interzise in Bucuresti
Aceste masini vor fi interzise in Bucuresti

Amenzi uriașe 

Ei bine, măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român (RAR). Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se vor face de către Poliţia Rutieră, mai precizează PMB.

„Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător”, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

Poliţia Rutieră împreună cu Registrul Auto Român vor desfăşura acţiuni comune de informare cu privire la obligaţiile prevăzute de această hotărâre, până la data intrării în vigoare.